Antena Meniu Search
x

Video "Am ieşit la pescuit guvizi şi era să pescuim o mină". Operaţiune spectaculoasă de detonare a unei mine marine ce plutea în derivă, la Eforie

O mină marină aflată în derivă în raionul maritim Eforie, a fost distrusă aseară de către o echipă de scafandri a Forțelor Navale Române.

de Redactia Observator

la 01.08.2022, 13:17

Vezi și

Mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă la o distanță de aproximativ două mile marine, adică 3,6 kilometri, în largul țărmului românesc. Aceasta reprezenta un pericol pentru navigația în siguranță, în apele teritoriale românești. Ea a fost transportată într-un raion de siguranță și distrusă prin explozie. A fost a doua intervenție de acest gen a Forțelor Navale de la începutul războiului din Ucraina.

Doi pescari au descoperit mina. "Am ieşit la pescuit guvizi şi era gata, gata să pescuim o mină", spune unul dintre pescari. "Noi suntem aici, am înţeles că trebuie să vină nişte vapoare. Noi stăm pe loc, stăm la 100 de metri distanţă, să nu...Doamne fereşte", spune un al doilea bărbat în timp ce alertează autorităţile.

Pe acelaşi subiect

Ce este o mină marină (subacvatică)

Mina marină sau subacvatică este o armă explozivă ce se așază sub apă. Mina subacvatică este folosită în operațiunile militare maritime pentru distrugerea navelor. Sunt plasate de nave puitoare de mine sau lansate din avioane.

Este compusă din încărcătură explozivă, sistem de aprindere și sistem pentru ancorare sau pentru prindere de scoarța subacvatică, de corpul navelor, de cheiuri etc. Explodează la atingere sau la comandă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Am ieşit la pescuit guvizi şi era să pescuim o mină". Operaţiune spectaculoasă de detonare a unei mine marine ce plutea în derivă, la Eforie