Antena Meniu Search
x

Amenda uriaşă primită de un şofer teribilist, după ce a dat flash-uri necontrolat pe A10, apoi a refuzat să prezinte actele şi a făcut gesturi obscene

Un argeșean a fost amendat cu aproape 10.000 de lei, după ce a fost prins conducând agresiv pe A10, folosind repetat și nejustificat semnalele luminoase. Odată oprit, a refuzat să le dea polițiștilor actele, făcând gesturi obscene și jignind.

de Redactia Observator

la 21.01.2023, 18:29

Amendă uriaşă pentru conducere agresivă pe autostradă
Amendă uriaşă pentru conducere agresivă pe autostradă - TikTok | alba24.ro

Un echipaj de poliție rutieră din Biroul Poliției Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva a prins, vineri după-amiază, pe autostrada A10, un autoturism care circula pe sensul Turda – Sebeș, al cărui șofer avea un comportament agresiv. Acesta nu păstra distanța de siguranță față de vehiculele care circulau în fața sa și folosea, în mod repetat și nejustificat, semnalele luminoase, pentru a-i determina pe ceilalți să elibereze banda, informează IPJ Alba.

Autoturismul a fost oprit în spațiul service situat la kilometrul 4 al autostrăzii, iar când polițiștii i-au cerut actele, acesta a refuzat să prezinte actul de identitate. Șoferul a fost identificat în baza permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare al autoturismului. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani din localitatea Cătanele, județul Argeș.

Şoferul teribilist a devenit agresiv după ce a fost oprit

''Ulterior, acesta nu a respectat indicațiile polițiștilor de a rămâne în autoturism și a pătruns în autospeciala de poliție pentru a-și recupera permisul de conducere și documentele autoturismului, părăsind, la volanul autoturismului său, spațiul service. Față de acesta, a fost luată măsura sancționării contravenționale, în baza OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 2.610 lei, pentru conducere agresivă, refuz de înmânare a actului de identitate la solicitarea polițistului, precum și pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile. Totodată, față de bărbat, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 7.000 de lei, în baza Legii nr. 61/1991 privind ordinea publică, pentru împiedicarea organelor de poliție în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, pentru săvârșirea de acte și gesturi obscene și adresarea de expresii și cuvinte jignitoare'', a adăugat sursa citată.

De asemenea, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru efectuarea de cercetări pentru ultraj și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Amenda uriaşă primită de un şofer teribilist, după ce a dat flash-uri necontrolat pe A10, apoi a refuzat să prezinte actele şi a făcut gesturi obscene