Antena Meniu Search
x

Video Amenințări ca-n fimele cu mafioți în Bacău. Ce i s-a transmis președintelui CJ, după restructurările la DGASPC

Președintele Consiliului Județean Bacău și familia lui au fost amenințați cu moartea după restructurările de la Direcția Generală pentru Protecția Copilului. Valentin Ivancea a primit mai multe mesaje în care i se cerea să stopeze concedierile de la DGASPC. În caz contrar, copiii şi mama lui ar fi avut de suferit. Intimidările au început în urmă cu câteva luni, când mai multe maşini parcate în faţa Direcţiei au fost incendiate. În urma anchetei deschise de poliţişti, un lider de sindicat a fost reţinut. 

de Redactia Observator

la 14.12.2022, 22:32

Vezi și

Un bărbat este cercetat de procurorii din Bacău după ce a incendiat zece maşini ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi i-a ameninţat cu moartea pe şeful acestei instituţii şi pe preşedintele Consiliului Judeţean. A primit ajutor de la soţia, care este şi ea anchetată, după ce a încărcat cartele SIM folosite de bărbat la ameninţări, deşi ştia despre faptele sale.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că două persoane, soţ şi soţie, au fost reţinute pentru două infracţiuni de distrugere şi patru infracţiuni de ultraj, respectiv pentru complicitate la ultraj, potrivit news.ro. 

"În sarcina primului inculpat s-a reţinut că în noaptea de 02.09.2022, respectiv 16.09.2022 ar fi incendiat în total zece autovehicule aparţinând D.G.A.S.P.C. Bacău, iar în cursul zilelor de 29.09.2022, 10.11.2022 şi 16.11.2022 ar fi adresat telefonic ameninţări, în patru rânduri, directorului DGASPC şi preşedintelui Consiliului Judeţean Bacău, vizându-i pe aceştia şi familiile acestora, în scopul obţinerii demisiei, respectiv a demiterii celui dintâi.

Cum era bărbatul ajutat de soţia lui

De asemenea, în sarcina inculpatei cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la ultraj s-a reţinut că ar fi achiziţionat un cod de reîncărcare şi două cartele SIM, codul de reîncărcare fiind ulterior folosit pentru încărcarea numărului de telefon prin intermediul căruia autorul, soţul, acesteia, ar fi comis infracţiunile de ultraj din zilele de 10.11.2022 şi 16.11.2022, aspecte cunoscute de aceasta", se arată în comunicat. 

Bărbatul va fi prezentat Judecătoriei Bacău cu propunere de arestare preventivă, în timp ce femeia este anchetată sub control judiciar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Amenințări ca-n fimele cu mafioți în Bacău. Ce i s-a transmis președintelui CJ, după restructurările la DGASPC