Antena Meniu Search
x

Ana Aslan, femeia care a ÎNTINERIT MARI PERSONALITĂŢI ALE LUMII

Charlie Chaplin, Jackie Kennedy, Salvador Dali, Marlene Dietrich sau Indira Gandhi s-au numărat printre pacienţii celebri ai creatoarei primului Institut de Geriatrie din lume. Pe 20 mai 1988, Ana Aslan se stingea din viaţă la vârsta de 91 de ani

Charlie Chaplin, Jackie Kennedy, Salvador Dali, Marlene Dietrich sau Indira Gandhi s-au numărat printre pacienţii celebri ai creatoarei primului Institut de Geriatrie din lume. Pe 20 mai 1988, Ana Aslan se stingea din viaţă la vârsta de 91 de ani 

România a devenit cunoscută în întreaga lume nu doar datorită performanţelor obţinute de unii sportivi de geniu de-a lungul timpului. Pe lângă Nadia, Năstase şi Hagi, ţara noastră a câştigat la capitolul notorietate graţie unei femei care a scris o importantă pagină de istorie în medicina mondială. 

Ana Aslan este un nume care impune respect şi la mai bine de 35 de ani de la trecerea sa în nefiinţă. Şi asta pentru că, în toate cărţile de specialitate numele său este legat de primul Institut de geriatrie din lume, al cărei creatoare este.

Născută la Brăila, Ana ajunge în Capitală pe la 1913 împreună cu mama sa, iar după ce urmează cursurile Şcolii Centrale începe să-şi caute menirea în viaţă. Încearcă şi chiar izbuteşte să piloteze un avion de dimensiuni mici. Ideea de a deveni pilot nu-i surâde şi până la urmă se decide să meargă la Facultatea de Medicină, deşi mama sa se împotriveşte cu vehemenţă. Ambiţioasă din fire, INTRĂ ÎN GREVA FOAMEI pentru a-şi convinge părintele s-o lase să-şi urmeze visul.

Până la urmă "minunea" se întâmplă şi devine medic. Numirea în funcţia de şef al Secţiei de Fiziologie din cadrul Institutului de Endocrinologie din Bucureşti reprezintă începutul unei cariere absolut fascinante şi apreciate. Împreună cu farmacista Elena Polovrageanu - în 1972 - elaborează Gerovital H3, medicament ce acţionează asupra mecanismelor comune ale bolilor degenerative specifice vârstei a treia şi dintr-odată totul se schimbă în viaţa Anei.

Marile personalităţi ale lumii dau năvală la Institut pentru a urma tratamentele de întinerire. Ymma Sumak, Somerset Maugham, Salvador Dali, Charlie Chaplin, Pablo Neruda., Aristotel Onassis, Jacqueline Kennedy, Indira Gandhi, Marlene Dietrich, de Gaulle, Lilian Gish, Tito sunt oameni care au venit să descopere efectele invenţiei Anei Aslan.

La 20 mai 1988, celebrul medic se stinge din viaţă, la o vârsta 91 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Ana Aslan, femeia care a ÎNTINERIT MARI PERSONALITĂŢI ALE LUMII