Antena Meniu Search
x

Video Anchetă în Bihor, după ce un bărbat a împuşcat un câine într-un canton silvic. Un martor a filmat scena: "A zis că are dreptul să-l împuşte, că e hoinar"

Situaţie revoltătoare în Bihor. Un câine a fost găsit împuşcat în curtea cantonului silvic din oraşul Ştei. Tânărul care a descoperit animalul fără viață l-a surprins, în apropiere, şi pe bărbatul care l-a ucis, care şi-a recunoscut fapta. Revoltat, martorul a înregistrat întreaga scenă şi a anunţat imediat autorităţile. 

de Redactia Observator

la 10.02.2022, 08:28

Vezi și

Martorul care a filmat scena a fost ameninţat

În filmare se poate vedea căţelul fără viaţă şi plin de sânge, dar şi un bărbat cu o puşcă în mână, care recunoaşte că a ucis câinele, susţinând că deține o autorizație pentru fapta sa.

Daniel Bulza - martor: A zis că are dreptul să-l împuşte, că e câine hoinar. Am fost sunat de pe un număr şi ameninţat. Că ştii ce ai făcut, că o să ai de plătit, că nu rămâne aşa... 

Bărbatul susţine că este inginer în cadrul Ocolului Silvic Sudrigiu, însă nu a arătat nicio legitimație de serviciu sau act care să dovedească acest lucru. Şeful său spune că totul a fost făcut ca la carte. Mai mult, astfel de ucideri ar fi necesare şi s-ar întâmpla frecvent, spune acesta. 

Pe acelaşi subiect

Teodor Suciu - director Direcția Silvică Bihor: A fost o acţiune exercitată în baza unei autorizaţii de vânătoare, deci o acţiune legală. Nu pot să spun că mă bucur că a fost împuşcat un câine, dar pot spune, cu certitudine, că avem astfel de probleme cu mulţi câini care se întânesc în pădure.

Poliţiştii nu văd însă la fel lucrurile. 

Alina Fărcuţă - purtător de cuvânt IPJ Bihor: În urma vizionarii imaginilor, șeful Inspectoratului a dispus demararea de urgență a verificărilor. Persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată cu operativitate de polițiști, este vorba despre un bărbat de 29 de ani, din comuna bihoreană Criștioru de Jos. 

Bărbatul care a curmat fără milă viaţa patrupedului se va alege cu dosar penal pentru uciderea animalelor cu intenție, fără drept. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Anchetă în Bihor, după ce un bărbat a împuşcat un câine într-un canton silvic. Un martor a filmat scena: "A zis că are dreptul să-l împuşte, că e hoinar"