Antena Meniu Search
x

Anchetă după incendiul la ferma din Brăila afectată de pesta porcină

Un incendiu de amploare a izbucnit, în această dimineaţă, la o fermă de porci din judeţul Brăila, cel mai afectat de pestă porcină! 1.700 de porci au murit după ce o hală a fermei a ars ca o torţă. Doar 600 de animale au fost salvate de pompieri.

Vezi și

Un incendiu de amploare a izbucnit, în această dimineaţă, la o fermă de porci din judeţul Brăila, cel mai afectat de pestă porcină! 1.700 de porci au murit după ce o hală a fermei a ars ca o torţă. Doar 600 de animale au fost salvate de pompieri. Flăcările au fost stinse după aproximativ două ore. Ferma este în carantină de mai bine de o lună din cauza pestei porcine africane. Autorităţile au deschis un dosar penal de distrugere din culpă. 

Alarma s-a dat la ora 6 dimineaţă. Un paznic a sunat la 112 şi a anunţat că acoperişul a două compartimente ale fermei e cuprins de flăcări. 

Pompierii au venit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Iar două ore mai târziu, au reuşit să stingă focul. 

Autorităţile au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă. La ferma din localitatea Tichileşti a fost confirmată pesta porcină africană de acum două săptămâni. Şi tot de atunci, s-a început uciderea celor 35.000 de animale. Eutanasierea încă nu este finalizată şi va mai dura cel puţin o săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Anchetă după incendiul la ferma din Brăila afectată de pesta porcină