Antena Meniu Search
x

Ancheta The New York Times despre abuzurile lui Harvey Weinstein va ajunge pe marile ecrane

O dramatizare din culisele ziarului The New York Times care a dezvăluit acuzaţiile de hărţuire sexuală la adresa producătorului Harvey Weinstein va fi transpusă pe ecran.

O dramatizare din culisele ziarului The New York Times care a dezvăluit acuzaţiile de hărţuire sexuală la adresa producătorului Harvey Weinstein va fi transpusă pe ecran, au declarat miercuri persoane implicate în acest proiect, relatează Reuters.

Annapurna Pictures şi compania Plan B Entertainment a lui Brad Pitt au cumpărat drepturile de ecranizare a poveştii din spatele articolelor publicate de jurnalistele Jodi Kantor şi Megan Twohey, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Annapurna, Ashley Momtaheni.

Articolele au dus la apariţia mişcării "#MeToo", care a expus hărţuirile sexuale la locul de muncă şi care a câştigat săptămâna trecută un premiul Pulitzer. 

Filmul va arăta cum a fost făcută investigaţia jurnalistelor şi va fi tratată în acelaşi fel ca în filmul premiat cu Oscar în 2015 - "Spotlight", film bazat pe articolele ziarului Boston Globe privind abuzurile sexuale în Biserica Catolică, a spus Momtaheni. 

Pelicula nu se va axa pe Weinstein, a adăugat Momtaheni. 

Ancheta iniţiată de Twohey şi Kantor despre comportamentul lui Weinstein a fost publicată în octombrie 2017. 

Cele două jurnaliste au primit săptămâna trecută premiul Pulitzer, cea mai importantă onoare în jurnalismul american, împreună cu Ronan Farrow care a scris despre Weinstein pentru revista The New Yorker.

Peste 70 de femei l-au acuzat pe Weinstein, odată una dintre figurile cele mai puternice de la Hollywood, de comportament sexual nepotrivit, inclusiv de viol. Producătorul a negat orice relaţie sexuală neconsimţită. 

Un reprezentant al lui Weinstein nu a comentat imediat despre acord. 

Annapurna a colaborat în trecut cu The Weinstein Company, fosta companie de producţie a lui Weinstein care şi-a declarat falimentul. 

Compania Plan B este cunoscută pentru că a produs trei filme premiate cu Oscar: “Cârtiţa/ The Departed”, în 2006, "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave” (2013) şi “Lumina lunii/ Moonlight” (2016). 

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ancheta The New York Times despre abuzurile lui Harvey Weinstein va ajunge pe marile ecrane