Antena Meniu Search
x

Soprana Angela Gheorghiu anunţă a doua colaborare cu Vangelis: "Mi-a compus trei piese superbe" (Video)

Angela Gheorghiu a susținut un recital special transmis live pe internet. A fost primul său concert, tocmai acasă, după starea de îngheţ care a cuprins tot globul din cauza coronavirusului. Diva a acordat un interviu în exclusivitate pentru Observator, în care ne-a spus ce planuri are, dar ne-a vorbit și despre indiferenţa cu care îşi tratează România artiştii.

de Redactia Observator

la 01.08.2020, 11:44

Vezi și
  • Angela Gheorghiu va interpreta trei melodii compuse de Vangelis.
  • Angela Gheorghiu și-ar dori ca România să parieze mai mult pe educație și cultură.

Alessandra Stoicescu: În acest moment eu vă propun un exercițiu. Nu era născută la Adjud Angela Gheorghiu, nu era româncă. Era Franța sau orice. Cam cum ne-am fi bătut noi să o aducem pe Angela Gheorghiu aici? 

Angela Gheorghiu: Nu cred, nu v-ați fi bătut pentru că eu am colege care sunt foarte bune și nu a venit niciuna. E din neglijență, neștiință, iar în ceea ce privește persoana mea sau românii în general au o problemă cu cei care conduc sau se ocupă de partea artistică în România. Managementul este execrabil. Nimeni nu știe de fapt ce înseamnă această industrie și nu a luat în serios aceste studii.

Alessandra Stoicescu: Dacă ați fi ministrul culturii ...

Angela Gheorghiu: În ce țară? 

Alessandra Stoicescu: În România. 

Angela Gheorghiu: A, în România? 

Alessandra Stoicescu: Ce ați schimba în prima săptămână?

Angela Gheorghiu: În fiecare țară, fiecare ministru sau fiecare partid are un fel de a fi. Au un comportament sau niște idei, au planuri. Bun, în România planurile astea eu nu le-am auzit niciodată. Bineînțeles că noi trăim acum o perioadă tulbure dar în orice nație vreodată va rezista și a rezistat doar prin cultură și educație. De cele mai multe ori, copiii nici nu știu, nu știu că exist sau că există un instrument ca al meu. Că există atâtea fenomene minunate în cultură pe care ei trebuie să le simtă din cultură. Îmi amintesc, toți colegii mei din străinătate atunci când se duc la Sala Palatului, deci toate orchestrele care vin la Sala Palatului zic Angela, ce e asta? do something, fă ceva, te rog frumos. Am încercat, dar oamenii din România știu doar să zâmbească frumos, să promită, dar nu au capacități de niciun fel, cred eu. Și mai cred în ceva. Cred într-un om, cel puțin în cultură. Îți trebuie cineva care să aibă pasiune și să iubească arta. O pasiune cu adevărat existentă la cineva poate să aducă, să construiască ceva. Dacă este doar așa o chestiune de partid, este fum, nimic. Poate nici să nu fie acolo, e zero. 

Alessandra Stoicescu: Cum vă știu, sigur aveți ceva pregătit pentru după pandemie. 

Angela Gheorghiu: Urmează o muzică foarte interesantă pentru mine și sper ca, pentru public, să fiu la o a doua colaborare cu un prieten foarte drag, Vangelis. Am făcut deja un concert cu el și acum mi-a compus trei piese superbe și de abia aștept să le ascultați pentru că complet altceva. 

Alessandra Stoicescu: Când vom avea bucuria? 

Angela Gheorghiu: În iulie va ieși la Londra și este realizat pentru NASA, ca să știți și voi. Se numește JUNO, este un proiect extraordinar. Abia aștept. 

Alessandra Stoicescu: Luna viitoare? 

Angela Gheorghiu: Da, sperăm să fie totul bine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Soprana Angela Gheorghiu anunţă a doua colaborare cu Vangelis: "Mi-a compus trei piese superbe" (Video)