Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum a rămas o fetiţă blocată în scurgerea unei piscine. "Tremura, mânuţa i se umflase"

Misiune contracronometru pentru salvarea unei fetiţe de cinci ani din piscina unui hotel din Mamaia. În timp ce era în vacanţă cu părinţii, cea mică şi-a prins mâna într-o ţeavă de plastic. Oamenii aflaţi acolo au încercat să golească piscina cu ce-au avut la îndemână.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 22.07.2021, 20:23

Vezi și
  • Copilul a ajuns la spital cu tot cu bucata de ţeavă în care se înţepenise mâna.

Un martor la scenă a surprins imaginile disperării. Zeci de turişti sar s-o salveze pe fetiţă. Oamenii încearcă să golească piscina folosindu-se de găleţi şi coşuri de gunoi, ca să reducă presiunea apei. Nu renunţă nici când începe să plouă torenţial. Piscina era plină de oameni la şapte seara, când fetiţa de cinci ani şi-a prins mâna în gura de absorbţie, într-o ţeavă curbată. 

Martor: "Fetiţa s-a jucat frecvent în acea scurgere, iar în cursul dimineţii a rugat-o şi pe fetiţa mea să vină să pună mâna acolo că se simt ceva bule.

Au urmat momente dramatice. Tatăl şi un alt bărbat au încercat s-o ţină la suprafaţa apei care are, în acel loc, un metru jumătate. Printre cei care au dat o mână de ajutor a fost şi o asistentă medicală care era cazată, întâmplător, la acelaşi hotel. Oamenii spun că cei plătiţi să intervină în astfel de cazuri mai mult i-au încurcat.

Martor: "Am vorbit cu domnul de la ISU pentru că ajunseseră şi ei să nu mai tragă de mânuţă, deoarece era sigur umflată. Un domn, un turist, a început să spargă betonul, cimentul de acolo."

Martor: "Vine poliţia şi spune: "Toată lumea la o parte, să rămână doar părinţii". Păi nu ne daţi la o parte, că noi am făcut treaba până acum. Fetiţa tremura, mânuţa i se umflase."

Oamenii au fost nevoiţi să scoată mâna fetiţei cu tot cu bucata de ţeavă din plastic.

Martor: "Mâna era vânătă, degetele erau vinete, fetiţa nu mai simţea mare lucru la ele. Tatăl zicea: nu, că ştie el cum să scoată ţeava."

Unii martori susţin că piscina nu avea protecţia pusă la gura de absorbţie

Un telespectator a trimis pe Fii Observator poze care, susţine el, ar dovedi că, în ziua incidentului, gurile de absorbţie nu aveau protecţie, dar ar fi fost puse "peste noapte". Reprezentanţii hotelului susţin că nu s-a greşit cu nimic şi că acolo trebuia să fie o sită în momentul în care a avut loc incidentul. Sita a fost găsită pe fundul piscinei.

Purtător de cuvânt poliţie: "A fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă."

Familia nu a vrut să vorbească despre ce s-a întâmplat. Între timp, copilul a fost externat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum a rămas o fetiţă blocată în scurgerea unei piscine. "Tremura, mânuţa i se umflase"