Antena Meniu Search
x

"ATAC TERORIST de mare anvergură" de 1 Decembrie: ANUNŢUL făcut în urmă cu scurt timp

Un "atac de mare anvergură” a fost evitat prin arestarea, în weekend, a cinci bărbaţi suspectaţi că au vrut să comită un atentat pe 1 decembrie.

Un "atac de mare anvergură” a fost evitat prin arestarea, în weekend, a cinci bărbaţi suspectaţi că au vrut să comită un atentat pe 1 decembrie.

Anunţul a fost făcut de preşedintele francez Francois Hollande. “Vreau să felicit serviciile de informaţii, poliţişti, magistraţi care au permis destructurarea aceste reţele, apărându-ne de un atac de mare anvergură”, a spus şeful statului în cursul unei ceremonii.

“Numai în luna noiembrie, serviciile antiterorism au arestat 43 de persoane, dintre care 28 au fost deferate justiţiei”, a spus el.

În „lupta împotriva terorismului, lupta va fi lungă şi dificilă, dar un lucru este sigur, vom învinge, pentru că Franţa, când se unifică, este capabilă să depăşească toate obstacolele”, a mai subliniat Hollande.

Cele cinci persoane arestate în weekendul trecut la Strasbourg şi Marsilia – patru francezi şi un marocan – au fost prezentaţi vineri în justiţie, în vederea inculpării.

Autorii atentatului dejucat din Franţa vizau Disneyland Paris sau piaţa de Crăciun de pe Champs Elysees

Islamiştii suspectaţi că voiau să comită un atentat de amploare în Franţa, la ordinele organizaţiei Statul Islamic, vizau ca posibile ţinte piaţa de Crăciun pe Champs Elysees, Disneyland Paris, terase din capitala franceză, sediul central al Poliţiei şi o staţie de metrou, au declarat surse din forţele de ordine citate de The Independent.

Potrivit aceloraşi surse, atacul urma să aibă loc pe 1 decembrie.

Informaţiile au fost obţinute analizând datele de pe telefoanele mobile ale suspecţilor

Ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a declarat că celula islamistă era monitorizată de peste opt luni.

Patru francezi şi un marocan - suspectaţi că au vrut să comită un atac pe 1 decembrie şi că erau dirijaţi din zona irakiano-siriană - au fost prezentaţi vineri în faţa justiţiei, la Paris, pentru a fi inculpaţi.

Ei se numără printre şapte suspecţi arestaţi în weekend la Stratsbourg şi Marsilia. Doi dintre ei au fost eliberaţi, însă, între timp.

Potrivit preşedintelui Francois Hollande, cei cinci pregăteau un atentat de proporţii în ţară.

"Comandoul de la Strasbourg, dar şi individul arestat la Marsilia, dipuneau de instrucţiuni comune (...) comunicate printr-o persoană care da ordine din zona irakiano-siriană prin intermediul unor aplicaţii criptate", a precizat procurorul Republicii, Francois Molins.

Forţele de ordine au găsit asupra lor patru pistoale, dintre care unul automat, şi propaganda jihadistă.

Franţa se confruntă de aproape doi ani cu o ameninţare teroristă jihadistă fără precedent. Ea s-a concretizat prin atentatele din noiembrie 2015 de la Paris şi Saint Denis - soldate cu 130 de morţi la Bataclan, pe terase şi în cafenele şi în apropiere de Stade de France - şi din iulie 2016, la Nisa - soldat cu 86 de morţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "ATAC TERORIST de mare anvergură" de 1 Decembrie: ANUNŢUL făcut în urmă cu scurt timp