Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Anunţul MAE pentru românii care pleacă în Bulgaria, Turcia sau Grecia. De ce trebuie să ţină cont înainte de concediu

În minivacanţă s-a circulat greu şi pe drumul spre mare sau munte, dar mai ales pe drumul spre destinaţiile din străinătate. Motiv pentru care, în zilele următoare Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că românii care intenţionează să călătorească în Bulgaria, Grecia sau Turcia riscă să întâmpine un timp foarte mare de aşteptare la trecerea prin punctele bulgare de frontieră.

de Eduard Marin

la 16.08.2024 , 09:19

Astăzi se lucrează la capacitate maximă în toate punctele de trecere ale frontierei. Adevărata problemă care a creat cozi kilometrice și ore întregi de așteptare și în minivacanța de Rusalii este la podul Giurgiu-Ruse. De mai bine de o lună au fost începute lucrările majore de reparație la Podul Prieteniei pe partea bulgarească, iar asta a dat complet peste cap traficul în special în perioada vacanțelor.

De asemena, o altă problemă era și achitarea taxei de pod care se putea doar numerar. Dar atenție, începând de luna trecută, taxa de pod poate fi plătită și în sistem online pentru mașinile cu capacitate de până la 8+1 persoane. Autoritățile recomandă trecerea și prin punctele de frontieră de la Vama Veche, Negru Vodă sau Ostrov, pentru a evita complet aglomerația de la Ruse.

Dincolo de situația punctuală de aici, drumurile spre vacanță au fost marcate și de dată asta de momente lungi de așteptare pentru șoferi și în alte zone ale țării. Spre munte, pe DN1, au fost eternele blocaje care încep de la Comarnic. Iar spre mare, Autostrada Soarelui a fost și ea plină de turiști.

Vezi și

Situația se poate repetă și astăzi, dar mai ales duminică, atunci când majoritatea celor plecați se vor întoarce acasă. Așa că recomandarea este să luați în calcul o marjă de timp generoasă, dar și să încercați să folosiți rute alternative.

Eduard Marin Like
Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Anunţul MAE pentru românii care pleacă în Bulgaria, Turcia sau Grecia. De ce trebuie să ţină cont înainte de concediu