Antena Meniu Search
x

Aparat de zbor din Ucraina prăbușit în Botoşani, în luna februarie. Totul a fost ţinut sub secret

La două luni şi jumătate, de când un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, despre care se crede că ar proveni din Ucraina, a fost descoperit pe teritoriul comunei Unțeni, din judeţul Botoşani, Ministerul Apărării Naționale a venit cu precizări, după ce cazul a fost relatat în presa locală. Incidentul care a avut loc în luna februarie a fost ţinut secret până acum.

de Redactia Observator

la 16.05.2024 , 17:08

Aparat de zbor din Ucraina prăbușit în Botoşani, în luna februarie. Totul a fost ţinut sub secret - Monitorul de Botoşani

Obiectul, care părea să fie un motoplanor, a fost găsit pe 29 februarie a.c., pe un teren extravilan de lângă satul Mănăstireni. Autoritățile nu au comunicat deloc informaţia până acum. „Informațiile sunt parțial adevărate.

Ţinut sub secret 

Într-adevăr, a fost găsit un aparat de zbor, de mici dimensiuni, pe un teren extravilan din comuna Unțeni, la sfârșitul lunii februarie. A fost ridicat de către reprezentanții MapN și se continuă cercetările pentru a se stabili proveniența și împrejurările în care acesta s-a prăbușit”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, potrivit Monitorul de Botoşani.

Articolul continuă după reclamă

La scurt timp după apariţia în presă a informaţiei, MApN a venit cu o precizare: „În data de 29 februarie, Ministerul Afacerilor Interne a solicitat sprijinul Ministerului Apărării Naționale pentru cercetarea și analiza unui aparat de zbor fără pilot, de mici dimensiuni, pe care l-a identificat în apropierea localității Unteni, jud. Botoșani, ca urmare a sesizării făcute de un cetățean. Echipa formată din specialiști ai MApN și ai altor instituții din Sistemul Național de Apărare a executat, în cursul aceleiași zile, cercetări la fața locului și a ridicat aparatul de zbor pentru expertizarea de natură tehnică. În urma expertizărilor, a rezultat că aeronava fără pilot era de proveniență civilă, neavând la bord echipamente de tip sau de uz militar și nici armament sau muniție”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Evenimente » Aparat de zbor din Ucraina prăbușit în Botoşani, în luna februarie. Totul a fost ţinut sub secret