Antena Meniu Search
x

Tânăr din Satu Mare amendat cu 4.000 de lei, după ce a sunat la 112 să anunțe că vecinii nu poartă mască pe stradă

Un tânăr din Satu Mare a sunat la 112 să își pârască vecinii că nu poartă mască de protecție pe stradă, însă a fost chiar el amendat cu 4.000 de lei de către polițiștii sosiți să investigheze.

de Redactia Observator

la 07.05.2020, 16:48

- observator.tv
  • Amendă de 4.000 de lei pentru apel fals la 112
  • Un tânăr a anunțat că vecinii săi umblă fără mască

Băiatul, în vârstă de 21 de ani, a sunat de mai multe ori la numărul de urgență 112 și a anunțat că există un pericol de răspândire a coronavirusului în localitatea Supur din județul Satu Mare, pentru că vecinii săi umblă fără mască pe stradă.

Un echipaj a pornit imediat la locul specificat, ajungând în câteva minute, însă au constatat că sesizarea nu se confirmă. Mai mult decât atât, tânărul oferise informații false dispecerului 112, așa că polițiștii au trecut la identificarea apelantului și l-au găsit în scurt timp.

"Un cetățean, de 21 de ani, din localitatea Supur, a apelat de mai multe ori SNUAU 112, la intervale scurte de timp, pentru a sesiza faptul că în localitate sunt persoane care nu respectă ordonanțele militare, fără a indica locația exactă a acestora și modalitatea în care nu le respectă. În urma sesizării primite polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Tășnad au efectuat verificări, ocazie cu care nu au identificat persoane din categoria celor semnalate în sesizare. De asemenea, au procedat la identificarea persoanei apelante ocazie cu care au constatat faptul că acesta oferise dispecerului 112 date false privind identitatea lui și se afla într-o vădită stare de ebrietate. Având în vedere cele constatate polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a tânărului întrucât a apelat numărul unic de apeluri de urgență 112, de mai multe ori, fără a avea un motiv justificat", informează IPJ Satu Mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Tânăr din Satu Mare amendat cu 4.000 de lei, după ce a sunat la 112 să anunțe că vecinii nu poartă mască pe stradă