Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Arest la domiciliu pentru cei doi poliţişti din Piteşti. Un bătrân a murit, în timp ce era imobilizat de ei

Cazul bătrânului care a murit, după ce doi poliţiti din Piteşti l-au trântit şi apoi imobilizat presându-l cu genunchiul pe gât, pare că se închide abrupt.

de Redactia Observator

la 22.04.2021 , 19:30

Bătrân mort, poliţişti în arest la domiciliu

Victima a fost îngropată, magistraţii au dipus arestarea celor doi pentru 30 de zile, însă avocaţii au reuşit să obţină arestul în confortul propriilor case. Arest la domiciliul este decizia finală, pentru cei doi poliţişti.

Cei doi polițiști reținuți, duminică, după intervenţia de la Pitești, unde un bărbat a murit în timp ce era imobilizat, au fost arestați pentru 30 de zile. Moartea bărbatului a fost violentă și s-a produs prin asfixiere, anunță medicul legist, motiv pentru care încadrarea juridică a fost schimbată din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Magistraţii Tribunalului Argeş au dispus, luni, arestarea preventivă a celor doi poliţişti care au fost reţinuţi în cazul bărbatului din Piteşti care a murit în urma intervenţiei agenţilor. Cei doi agenți de poliție sunt acuzați de lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, pentru care legea prevede închisoarea de la 6 la 12 ani.

Vezi și

Concluzia medicului legist

Medicul legist a prezentat duminică primele concluzii ale necropsiei în cazul bărbatului decedat după ce a fost imobilizat de polițiști. Potrivit acestuia, moartea a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părților moi ale gâtului și ale toracelui. De asemenea, medicul legist susține că victima avea mai multe traumatisme, dar și o alcoolemie de peste 2 la mie. "Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale și toracice prin comprimarea părților moi. Rezultatele în câteva săptămâni, nu pot să exclud existența unor comorbidități, doar laboratorul poate stabili. Va fi un raport medico-legal, acesta va fi trimis procurorilor", a precizat medicul legist.

După analizarea imaginilor, a declarațiilor martorilor și rezultatele necropsiei, procurorul de caz a cerut schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. "Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani. Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare", a declarat procurorul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Arest la domiciliu pentru cei doi poliţişti din Piteşti. Un bătrân a murit, în timp ce era imobilizat de ei