Antena Meniu Search
x

Arhiepiscopul Tomisului, surprins când împărtășea enoriașii cu aceeași linguriță (Video)

Arhiepiscopul Tomisului a fost surprins la una dintre ultimele slujbe religioase cum împărtășea enoriașii folosind o singură linguriță.

de Redactia Observator

la 16.03.2020, 18:02

Vezi și
  • Arhiepiscopul Tomisului, surprins când împărtășea enoriașii cu aceeași linguriță
  • Enoriașii pot solicita împărtășirea cu propria linguriță

Arhiepiscopul Tomisului a fost surprins la una dintre ultimele slujbe religioase cum împărtășea enoriașii folosind o singură linguriță.

Există voci care reclamă posibilitatea de transmitere a coronavirusului prin asemenea practici și chiar s-au făcut recomandări în acest sens, însă reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului susțin că nu se pune problema de așa ceva.

Reprezentanții Arhiepiscopiei recomandă enoriașilor care au temeri în ceea ce privește asemenea practici să discute cu duhovnicul.

Se lasă la latitudinea enoriașilor posibilitatea de a se face împărtășirea cu propria linguriță adusă de acasă.

De altfel, și Patriarhul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, anunța de curând că "persoanele care au teama de îmbolnăvire prin împărtășirea din Sfântul Potir cu lingurița comună pot cere preotului, în mod excepţional, împărtășirea, în orice moment al zilei, din Sfânta Euharistie pentru bolnavi, care le poate fi oferită într-o linguriță adusă de acasă și folosită exclusiv în acest scop, de o singură persoană (o firimitură din Sfânta Euharistie este pusă într-o linguriţă cu vin)".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Arhiepiscopul Tomisului, surprins când împărtășea enoriașii cu aceeași linguriță (Video)