Antena Meniu Search
x

Artificiile periculoase, interzise prin lege, se vând acum pe Internet

Pericolul artificiilor s-a mutat în online! Oricine poate cumpăra petarde interzise prin lege după o singură căutare pe internet. O situaţie pe care autorităţile o ţin cu greu sub control şi pe care medicii unităţilor de urgenţă o privesc cu îngrijorare.

de Redactia Observator

la 24.11.2019, 00:09

Vezi și

Pericolul artificiilor s-a mutat în online! Oricine poate cumpăra petarde interzise prin lege după o singură căutare pe internet. O situaţie pe care autorităţile o ţin cu greu sub control şi pe care medicii unităţilor de urgenţă o privesc cu îngrijorare. În apropierea sărbătorilor, cazurile tinerilor răniţi grav de materialele pirotehnice nu sunt puţine.

După un schimb de mesaje pe o reţea de socializare, reporterul Observator şi-a dat întâlnire cu un vânzător pe o stradă din Bucureşti. Oferta este bogată şi complet ilegală.

Garanţia pentru marfă se face cu o probă la faţa locului.

Tot pe internet, un alt vânzător livrează petardele periculoase direct acasă.

Singurele artificii care pot fi comercializate sunt cele din categoria F1, cu un risc foarte scazut. Atentie insa, acestea pot fi cumparate doar de catre cei care au implinit deja 16 ani! In categoriile f2, f3 si f4, se incadreaza articolele pirotehnice periculoase si sunt interzise de la vanzare catre populatie. Aici intra si petardele, rachetele sau bateriile de artificii.

Un expert pirotehnic ne explică şi care sunte pericolele la care ne expunem, atunci când folosim materiale pirotehnice destinate profesioniştilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Deşi poliţia face controale, fenomenul este greu de ţinut sub control.

Doar anul trecut, oamenii legii au confiscat peste 28.000 de obiecte pirotehnice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Artificiile periculoase, interzise prin lege, se vând acum pe Internet