Antena Meniu Search
x

Un asistent SMURD din Timişoara, salvator pentru propriul copil

Asistent SMURD de când s-a născut fiul lui, un salvator din Timişoara a avut parte de o experienţă dramatică: a fost chemat să-şi ajute propriul copil care fusese victima unui accident.

de Redactia Observator

la 28.05.2020, 17:03

Vezi și
  • Mario este acum bine, pe patul de spital.
  • Era pe biciletă în momentul în care a fost accidentat de o maşină.

Chiar dacă datele iniţiale arătau că băieţelul este grav rănit, acesta se simte bine acum şi este convins că tatăl său este un adevărat erou.

Mario este acum bine, pe patul de spital. Era pe biciletă în momentul în care a fost accidentat de o maşină. Tot atunci, tatăl său, asistent SMURD pe elicopter, a fost anunţat că trebuie să plece în misiune.

Sebastian Petruş, asistent SMURD: Eram de serviciu si in acel moment am primit un mesaj ca s-a produs un accident in care e implicat un copilas. În acel moment mi-a sunat si mie telefonul.

Era soţia lui care îl anunţa că fiul său este grav rănit şi nu reacţionează. Au fost minute de coşmar pentru bărbatul obişnuit să facă faţă celor mai dificile cazuri.

Sebastian Petruş, asistent SMURD: Timpul a trecut greu.

Reporter: Ce s-a intamplat in acest timp?

Sebastian Petruş, asistent SMURD: Gandeam si ca tata si ca asistent pentru ca trebuia sa ajung acolo sa il ajut, nu sa plang.

Reporter: Ai fost primul care a coborat?

Sebastian Petruş, asistent SMURD:  Da!

Reporter: Îti amintesti ce ai vazut acolo?

Sebastian Petruş, asistent SMURD: Da, imi amintesc tot. El mi-a zis prima data, tati, si i-am zis sa fie linistit ca tati e acolo si am venit sa il ajut.

Acum îşi stăpâneşte cu greu lacrimile. Atunci, spune el, a reuşit să fie puternic. Pentru fiul lui.

Sebastian Petruş, asistent SMURD: Era speriat, dar cand a fost cu mine a fost destul de calm. Mi-a spus ca ma iubeste de nenumarate ori. Eu doar mi-am făcut meseria şi atâta tot.

Asistentul de la SMURD spune că experienţa aceasta i-a schimbat complet viaţa.

Sebastian Petruş, asistent SMURD: Cu siguranta m-au sensibilizat si misiunile cu copii sunt mereu mai aparte.

Mario a fost operat şi este acum internat alături de mama lui. Dar abia aşteaptă să se facă bine să meargă din nou pe bicicletă. Iar când se va face mare, vrea să fie exact ca tatăl lui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un asistent SMURD din Timişoara, salvator pentru propriul copil