Antena Meniu Search
x

O asistentă medicală din Gorj a devenit din salvator pacient de coronavirus

Peste noapte, a devenit din salvator, pacient. Asta nu a oprit-o să aibă grijă de oameni și să-i facă bine. Infectată cu Covid 19, o asistentă medicală din Gorj nu a stat departe de bolnavi nici atunci când viaţa ei era în pericol.

de Redactia Observator

la 02.06.2020, 17:21

Vezi și
  • Liliana se pregăteşte să se întoarcă la serviciu.
  • Nu se teme nici acum de boală.

A profitat de faptul că nu o despărţea de ei un cobinezon alb şi i-a ajutat cu tratamentul, dar şi cu o vorbă bună.

Pentru Liliana Semenescu, vestea că are COVID-19 a însemnat şocul vieţii ei. Obişnuită să fie salvator, şi nu pacient, rezultatul pozitiv a sunat ca o condamnare.

Liliana Semenescu – asistentă vindecată de Covid: Am luat așa niște haine și singură, printre blocuri, plângând.

Pe jos, ca să nu intre în contact cu nimeni. Așa a plecat Liliana către spital. Şi a continuat să plângă zile în şir. Nu de teamă, de neputinţă, şi de teama că în loc de bine, ar fi putut să facă rău.

Liliana Semenescu – asistentă vindecată de Covid: S-a prăbușit totul, totul pentru mine. Am trăit un șoc. S-a dat peste cap absolut tot graficul, i-au izolat și pe ei. Din zece oameni, să izolezi jumătate, cu familiile lor, cine mai lucrează?

Nu știe nici acum cine a infectat-o, dar a fost în prima linie, la Urgențe, încă de când, în orașul Motru, a izbucnit un focar de coronavirus. Nu a avut o formă gravă, aşa că atunci când a putut, a fost de ajutor altora.

Reporter: Nici internată nu aţi putut sta liniştită?

Liliana Semenescu – asistentă vindecată de Covid: Nu am putut, nu. Nu stăteam, nu stăteam pentru că îmi părea rău de fetele noastre de la Cărbuneşti.

Şi nu doar de colegi i-a fost milă. A realizat că fiecare pacient infectat cu noul coronavirus are o poveste cutremurătoare.

Liliana Semenescu – asistentă vindecată de Covid: Am stat acolo cu o doamnă care îşi lăsase fetiţele singure acasă şi le ducea Primăria de mâncare. Nu vă spun câte lacrimi. Bătrânelul cu nepoţica. Multe poveşti, multe.

Iar tratamentul a fost şi el, uneori, mai greu de dus decât boala.

Liliana Semenescu – asistentă vindecată de Covid: Medicamentația este agresivă, o simțeam. Credeți că le-am spus cât de rău mă simt? Și acasă am venit amețită, sfârșită, prăbușită

Aici a avut parte de un alt şoc.

Liliana Semenescu – asistentă vindecată de Covid: A fost sunat soţul meu că, dacă ar putea, să nu se prezinte la serviciu ca nu cumva colegii lui să se infecteze. Este groaznic când toată lumea fuge de tine

Reporter: Ați simțit asta, că vă ocolește lumea?

Liliana Semenescu – asistentă vindecată de Covid:  Da, am simțit, să știți că da.

Acum Liliana se pregăteşte să se întoarcă la serviciu, la mai bine de o lună de la diagnosticare şi după încă două săptămâni de stat acasă.

Nu se teme nici acum de boală, deşi experienţa prin care a trecut a schimbat-o definitiv. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » O asistentă medicală din Gorj a devenit din salvator pacient de coronavirus