Antena Meniu Search
x

Asistenta gravidei care a mințit în maternitate, depistată și ea pozitiv cu coronavirus și izolată

Reprezentanții MedLife anunță, în cursul zilei de vineri, că una dintre asistentele medicale care deservește unitatea din Calea Griviței, București, a fost descoperită cu coronavirus.

de Redactia Observator

la 27.03.2020, 18:24

- Profimedia
  • Asistentă de la MedLife, infectată cu coronavirus
  • Asistenta ar fi contact al gravidei găsite pozitive cu coronavirus la MedLife

Reprezentanții MedLife anunță, în cursul zilei de vineri, că una dintre asistentele medicale care deservește unitatea din Calea Griviței, București, a fost descoperită cu coronavirus.

Asistenta a fost testată după ce ar fi intrat în contact cu gravida care a născut la maternitatea MedLife din Grivița și care a fost, de asemenea, depistată cu coronavirus.

Reprezentanții instituției anunță că au luat mai multe măsuri după confirmarea primului caz cu coronavirus. Astfel, au fost testate 93 de persoane care ar fi putut intra în contact direct sau indirect cu gravida respectivă, inclusiv mai multe mame, doi tați și 15 nou-născuți. Singurul rezultat pozitiv din cele 93 de teste a fost cel al asistentei amintite, care a și intrat în autoizolare.

Mai mult, MedLife anunță că "vom relua testarea tuturor celor 92 de persoane cu rezultate negative pentru a-i ține sub monitorizare. În continuare, testăm în timp real orice contact pe care îl identificăm cu potențial de contaminare. Dacă totuși în testările următoare vreun rezultat se va dovedi pozitiv, vom testa și rudele acestora până vom închide complet cercul și riscurile potențiale de infecție din maternitatea noastră".

Conform reprezentanților MedLife, "activitatea Spitalului Life Memorial și a maternității din incinta spitalului este în continuare suspendată, fiind în derulare un amplu proces de dezinfecție și de sterilizare".

Nu în ultimul rând, cei de la MedLife anunță că "după eforturi considerabile de reconstrucție și dotare, am pus în funcțiune propriul laborator, Real Time PCR, în vederea depistării infecției cu COVID-19 (coronavirus). Noul laborator funcționează în condiții de maximă siguranță și la standardele impuse de Organizația Mondială a Sănătății. Laboratorul are capacitatea de procesare de 300 de teste pe zi, această capacitate urmând să fie atinsă gradual. Am început testarea personalului din toate unitățile MedLife care primesc pacienți vulnerabili, expuși infecției COVID 19. Până luni, sperăm să finalizăm testarea întregului personal care îngrijește pacienți oncologici, oferind asistență pentru tratamentele de chimioterapie în unitățile noastre din București, Brașov, Sibiu și Craiova, precum și a întregului personal care asigură tratamente de radioterapie în centrul nostru de radioterapie din Sibiu. Este esențial în această perioadă să susținem eforturile autorităților de a limita răspândirea bolii. Rămânem la dispoziția acestora pentru a oferi resursele noastre în vederea depistării infecției COVID 19".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Asistenta gravidei care a mințit în maternitate, depistată și ea pozitiv cu coronavirus și izolată