Antena Meniu Search
x

Astenia de primăvară face victime şi printre vedete. Sfaturi pentru un plus de energie

Vezi și

Nerăbdători să scăpăm de frig şi de zilele întunecate din iarnă ne aşteptăm să avem un plus de energie atunci când primăvara îşi intră în drepturi. Însă lucrurile nu stau chiar aşa. Multe persoane, printre care şi multe vedete se confruntă cu simptomele asteniei de primăvară.

Cea mai bună metodă de a combate astenia de primăvară este să facem cât mai multă mişcare. Plimbări în aer liber, exerciţii cardiovasculare, dar şi practicarea sportului preferat ne pot oferi energia de care avem nevoie. 

DANI OŢIL:

E foarte bine şi important şi sănătos să facem sport. E aiurea să stăm acasă. Când ai obiective şi faci sport cu obiective, scapi de momentele astea când eşti moale şi fără chef.

KAMARA, artist:

Şi sportul, evident. Sportul mă ţine în formă, chiar dacă aş fi vrut să fac mai mult decât fac un ultima vreme.

Oboseala, tristeţea nemotivată, durerile de cap, dar şi slăbiciunea musculară sunt doar câteva dintre simptomele cu care ne putem confrunta în această primăvară.

KAMARA, artist:

Uneori simt aşa o anumită presiune.

ANDREI, artist:

Am şi momente, chiar şi acum de când e primăvară, zile în care nu îmi pot reveni. Nu am forţă, nu am putere, sunt nervos, sunt plictisit, supărat, nu-mi intră nimeni în graţie.

Pentru a preveni aceste simptome care ne afectează atât fizic, cât şi psihic, pe lângă efortul fizic, e nevoie şi de un efort mental. Cu cât vom reuşi să ne menţinem moralul mai ridicat, cu atât mai simplu şi mai repede vom putea combate astenia.

DANI OŢIL:

Îmi doresc în continuare să-mi pun obiective, să încerc să le ating, sportiv , profesional. Cred că dacă ai obiectivele organizate şi te lupţi să le atingi, o laşi mai moale cu partea cu astenia. 

Una din 10 persoane este afectată de astenia de primăvară. Femeile, de obicei, o simt mult mai pregnant decât bărbaţii. 

VALENTINA BOBOC, medic de familie:

Organismul face un efort să treacă la o temperatură şi la o presiune atmosferică diferită. Şi atunci apare această epuizare a corpului.  

Sportul şi alimentaţia sănătosă pot fi armele secrete împotriva asteniei. Însă, dacă observaţi că simptomele nu trec în 10 zile, este recomandat să consultaţi un medic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Astenia de primăvară face victime şi printre vedete. Sfaturi pentru un plus de energie