Antena Meniu Search
x

Aşteptau să înmormânteze un bărbat, dar au primit în schimb trupul unei femei. Gafă majoră la INML, descoperită abia după 3 luni

Angajaţi ai Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) sunt cercetaţi, după ce au trimis unei familii care trebuia să înmormânteze un bărbat, trupul unei femei. Deşi incidentul a avut loc în vară, eroarea a fost descoperită abia după trei luni, când cadavrul bărbatului despre care se credea că a fost trimis familiei pentru înhumare a fost găsit într-unul dintre frigidere, scrie Libertatea.

De Redactia Observator la 24.11.2022, 13:37
Gafă majoră la INML
Gafă majoră la INML - Hepta

Familia decedatului nu a ştiut despre ce este vorba, având în vedere că i s-a spus că trupul neînsufleţit este în stare avansată de putrefacţie, aşa că rudele nu au deschis sicriul. Luna aceasta, angajaţii INML au descoperit că în frigiderele instituţiei se află cadavrul unui bărbat care figura ca ridicat de familie încă din prima săptămână a lunii august, scrie Libertatea.

Conform sursei citate, în vara acestui an, la INML au ajuns trupurile a două persoane, un bărbat şi o femeie. Familia bărbatului a venit în prima săptămână a lunii august să îl ridice, fiind informată în legătură cu starea avansată de putrefacţie a cadavrului. Pe de altă parte, familia femeii moarte în aceeaşi perioadă nu a mers să ridice cadavrul pentru înhumare.

Anchetă după gafa majoră de la INML

"După trei luni, angajaţii INML au curăţat frigiderele instituţiei şi şi-au dat seama că trupul bărbatului se află încă acolo. În schimb, aceştia au stabilit că un alt cadavru, al unei femei decedate în aceeaşi perioadă, sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august, nu se mai află în institut'', scrie sursa citată.

Directorul INML, George Cristian Curcă, a recunoscut pentru Libertatea că angajaţii instituţiei au încurcat cele două cadavre, dar a refuzat să comenteze situaţia, explicând că la nivelul instituţiei a fost demarată o anchetă. De asemenea, a fost convocată o comisie de cercetare care va prezenta o concluzie marţea viitoare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Aşteptau să înmormânteze un bărbat, dar au primit în schimb trupul unei femei. Gafă majoră la INML, descoperită abia după 3 luni