Antena Meniu Search
x

Astrofilatelia, o pasiune neobisnuita si costisitoare

Un roman a castigat, pentru prima data, o distinctie importanta la un concurs de astrofilatelie desfasurat in Italia

Vezi și

Astrofilatelia presupune atat colectionarea de timbre cu si despre cosmos, dar si a celor care au zburat in cosmos. Colectia romanului, originar din Cluj, are valoare de document.

El este Alec Bartos, un tanar ambitios care s-a incumetat sa se arunce intr-o lume putin cunoscuta, dar extrem de fascinanta. A cheltuit o mica avere pentru colectia sa ce contine sute de plicuri care au zburat in spatiu. Are noroc ca cei dragi il sustin.

In colectia lui Alec este si singurul timbru romanesc care a zburat in spatiu - un timbru caruia chiar el i-a facut designul.

Tanarul are cel mai ravnit premiu al filatelistilor. Medalia de aur mare, pe care a obtinut-o la Milan, in acest an. Pasiunea a inceput la varsta de 6 ani, cand l-a vazut la televizor pe Dumitru Prunariu.

De cativa ani, colectionarul isi da semnatura pentru multe dintre timbrele care se gasesc in comert. Pentru el, astrofilatelia nu inseamna doar colectionarea de timbre cu si despre cosmos, ci si corespondenta intre cei de la sol si astronauti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Astrofilatelia, o pasiune neobisnuita si costisitoare