Antena Meniu Search
x

ATENŢIE! Particule provenind dintr-o erupţie solară puternică se îndreaptă spre Pământ

Pe 29 martie a avut loc o puternică erupţie solară dar efectele vor fi resimţite pe Terra abia acum. Astfel, frutuna geomagnetică ar putea perturba comunicaţiile.

 Totuşi, oamenii de ştiinţă nu îşi fac prea multe griji. Ei cred că de această dată nu vor fi probleme. În schimb vom putea admira o superbă auroră boreală. Aceasta are loc la polii Pământului, pentru că acolo particulele solare încărcate electromagnetic vin în contact cu particulele din atmosfera planetei.

Vinovată pentru producerea acestei erupţii este pata solară AR2017. În weekend s-au produs trei asemenea fenomene. Este vorba de două erupţii solare de clasă M pe 28 şi 30 martie şi de una de clasă X pe 29 martie.

Erupţiile solare nu afecterază oamenii pentru că nu pot trece de atmosfera Terrei. În schimb, dacă sunt putrnice, pot afecta sateliţii şi comunicaţiile

Erupţiile solare sunt emisii puternice de radiaţii şi au loc din cauză că energia magnetică din atmosfera Soarelui este eliberată brusc, de obicei în regiunile mai active ale stelei, adică în zona petelor solare.

sursă: descopera.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » ATENŢIE! Particule provenind dintr-o erupţie solară puternică se îndreaptă spre Pământ