Antena Meniu Search
x

Au început demersurile pentru canonizarea părintelui Arsenie Boca

Au început demersurile pentru canonizarea celui pe care îl iubeşte toată România, părintele Arsenie Boca, supranumit şi Sfântul Ardealului

Vezi și

Au început demersurile pentru canonizarea celui pe care îl iubeşte toată România, părintele Arsenie Boca, supranumit şi Sfântul Ardealului

Sute de oameni vin în fiecare zi, la Prislop. De peste tot. Îşi pun speranţa că de dincolo, părintele Arsenie Boca le va asculta rugăciunile şi va fi mijlocitor pentru ei.

Părintele este un fenomen unic în istoria monahismului românesc. În ultimii ani, mănăstirea Prislop a devenit cel mai mare loc de pelerinaj din ţară. Iar ceea ce au cerut peste 12 mii de credincioşi, printr-o petiţie care circulă pe internet, a început să prindă contur - se fac, în sfârşit, demersuri pentru canonizarea părintelui.

Procesul este unul de lungă durată şi cuprinde mai multe etape. Mai întâi, reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei trebuie să strângă dovezi despre viaţa părintelui.

Mulţi credincioşi spun că pentru ei, părintele Arsenie Boca e sfânt, chiar dacă nu este canonizat.

Călugăr vizionar. Stareţ la Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus, apoi la Prislop. Şi pictor de biserici. Părintele a fost închis de mai multe ori de securitate. Cei care l-au cunoscut vorbesc despre el ca despre un om al lui Dumnezeu. Avea harul premoniţiei şi cunoştea sufletul omului.

Părintele Arsenie Boca a murit cu o lună înainte de Revoluţie, în 1989.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Au început demersurile pentru canonizarea părintelui Arsenie Boca