Antena Meniu Search
x
LIVE

AU VENIT AMERICANII! Exerciţiu impresionant cu MUNIŢIE DE RĂZBOI, în poligonul de la Smârdan. Tancurile Abrams au fost văzute în acţiune (VIDEO)

Un impresionant exerciţiu cu muniţie de război a început joi în poligonul special de la Smârdan, judeţul Galaţi, unde au fost văzute în acţiune cele mai performante arme americane. Militari români şi americani au luat parte la manevre, pe o vreme de iarnă, cu ninsoare viscolită.

la 20.04.2017, 18:02

Un impresionant exerciţiu cu muniţie de război a început joi în poligonul special de la Smârdan, judeţul Galaţi, unde au fost văzute în acţiune cele mai performante arme americane. Militari români şi americani au luat parte la manevre, pe o vreme de iarnă, cu ninsoare viscolită.

La începutul aplicaţiei a avut loc ceremonia de primire a primului detaşament rotaţional de militari americani care fac parte din Iniţiativa SUA de Reasigurare Europeană (ERI). Potrivit MApN, exerciţiul Justice Eagle 17 se desfăşoară pe poligonul din Smârdan până pe 5 mai, la acesta participând 350 de militari români şi americani care folosesc, drept tehnică de luptă, tancuri M1A2 „Abrams”, produse în America, tanc denumit "Demonul de 68 de tone" şi TR-85 M1, tanc de producţie românească, denumit „Bizonul Românesc”, vehicule de luptă M2A3 „Bradley” şi MLI-84 M „Jderul”, obuziere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 „Paladin” şi obuziere calibrul 152 mm, precum şi avioane MiG-21 LanceR şi elicoptere IAR 330 – Puma.

Pe acelaşi subiect

Potrivit sursei citate, „Distinşii vizitatori vor asista la un exerciţiu tactic cu trageri de luptă cu muniţie reală, executate cu tancuri M1A2 „Abrams” şi TR-85 M1 „Bizonul”, vehicule de luptă M2A3 „Bradley” şi MLI-84 M „Jderul”, obuziere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 „Paladin” şi obuziere calibrul 152 mm, sprijinite de avioane MiG-21 LanceR şi elicoptere IAR 330 – Puma”. 

Dislocarea în România a capabilităţilor militare americane reprezintă o măsură suplimentară de descurajare a oricărei potenţiale agresiuni în Regiunea Mării Negre şi de răspuns adecvat în cazul unei crize. Militarii americani fac parte din Forţele Terestre ale Statelor Unite în Europa, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii pentru întărirea securităţii şi cooperării colective în Europa de Est, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve. 

Militarii români fac parte din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă", Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei" şi Batalionul 285 Artilerie - structuri din Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor". Detaşamentul de militari americani este asigurat de Batalionul 1 „Vulturii luptători" din Brigada 3 Blindate, Divizia 4 Infanterie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » AU VENIT AMERICANII! Exerciţiu impresionant cu MUNIŢIE DE RĂZBOI, în poligonul de la Smârdan. Tancurile Abrams au fost văzute în acţiune (VIDEO)