Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Au vrut să spargă un ATM din Sibiu, dar au reușit doar să-i dea foc. Banii din bancomat s-au făcut scrum

Un bancomat din Sibiu a ars în totalitate, după ce niște hoții au încercat să dea o spargere, însă au provocat un incenciu în urma căruia banii din ATM au luat foc, potrivit Agerpres

De Redactia Observator la 29.01.2023, 16:45
Au vrut să spargă un ATM din Sibiu, dar au reușit doar să-i dea foc. Banii din bancomat s-au făcut scrum
Au vrut să spargă un ATM din Sibiu, dar au reușit doar să-i dea foc. Banii din bancomat s-au făcut scrum - ISU Sibiu

"La data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 04:00, în municipiul Mediaş, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş, care patrulau pe strada I.C. Brătianu, au observat că din sediul unei unităţi bancare ieşea fum. Poliţiştii au pătruns holul unităţii şi au constatat că ATM-ul instalat în zona respectivă ardea cu flacără deschisă. La faţa locului au intervenit pompieri din cadrul I.S.U. Sibiu, precum şi un echipaj medical, incendiul fiind stins în scurt timp, fără victime omeneşti. Din investigaţiile preliminare efectuate, poliţiştii medieşeni au constatat că persoane necunoscute ar fi pătruns în sediul unităţii bancare şi ar fi încercat să sustragă bani din ATM blocând fanta aparatului cu un obiect din lemn, fapt ce ar fi condus la supraîncălzirea sistemului electric al dispozitivului şi, astfel, la izbucnirea incendiului", a precizat Elena Welter, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

Banii din ATM s-au făcut scrum

Potrivit acesteia, nu a fost stabilit, încă, un prejudiciu şi hoţii nu au fost prinşi.

"În cauză, la nivelul Poliţiei Municipiului Mediaş, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat. În prezent, poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea identificării autorilor faptei pentru aplicarea măsurilor legale în consecinţă", informează IPJ Sibiu.

Este pentru prima dată în judeţul Sibiu când ard banii din bancomatul unei bănci, a subliniat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Andreea Ştefan. Deocamdată nu s-a comunicat câţi bani erau în bancomatul care a ars.

"Azi-dimineaţă în jurul orei 04:00 pompierii Detaşamentului Mediaş au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu la un bancomat, în municipiul Mediaş pe strada I.C. Brătianu. (...) Nimeni nu îşi aminteşte să mai fi fost (un asemenea incendiu n.r.). Putem zice ca e o premieră în judeţul Sibiu", a declarat Andreea Ştefan. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Au vrut să spargă un ATM din Sibiu, dar au reușit doar să-i dea foc. Banii din bancomat s-au făcut scrum