Antena Meniu Search
x

AUR, surpriza de la alegerile parlamentare 2020. George Simion: "Nu suntem extremişti, dar suntem radicali"

Rezultatele oficiale parțiale la alegerile parlamentare 2020 arată un procent de 9,13% pentru AUR, la Camera Deputaților și 8.94% la Senat, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) clasându-se deasupra unor partide cum ar fi PMP și Pro România.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 07.12.2020, 00:47

AUR a obținut un procent neașteptat de mare, la alegerile parlamentare 2020 - observatornews.ro / Facebook AUR

Într-o declarație după închiderea urnelor, George Simion, co-președintele AUR a anunțat că se pregătește să conteste alegerile din Diaspora.

AUR va contesta votul din diasporă

George Simion: "Vreau să vă semnalez tuturor şi opiniei publice faptul că o să contestăm procesul electoral din Diaspora. Ce s-a întâmplat acolo a fost o uriaşă bătaie de joc, este o fraudă a sistemului condus de Klaus Iohannis împotriva votului cetăţenilor români de peste hotare. Când i-a convenit domnului preşedinte şi partidelor sale, românii de peste hotare au fost buni, acum 14.000 de voturi au dispărut inexplicabil, acum multe secţii de votare au fost închise în ciuda anunțurilor făcute de către ministerul de Externe. Au fost mai puţine secţii de vot decât la alegerile prezidenţiale"

Potrivit reprezentantului AUR, aproape 100.000 de români nu au putut vota peste hotare.

AUR nu face alianță cu PNL sau PSD pentru Parlament

Geroge Simion a anunțat că nu va face alinanță nici cu PNL, nici cu PSD, pentru Parlament și a explicat că AUR nu este un partid extremist, așa cum se vehiculează, dar că sunt "radicali faţă de sistem".

George Simion: "Nu suntem extremişti, dar suntem radicali, radicali faţă de sistemul care ne-a distrus speranţa la viaţă în România în ultimii 30 de ani".

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a fost înfiinţată în 2019 de către activistul unionist George Simion. Partidul se consideră de dreapta, conservator, patriot şi unionist şi este cunoscut mai ales pentru manifestaţiile din stradă care promovează unirea fostei provinicii româneşti cu România.

Rezultate parțiale alegeri parlamentare 2020: pentru Camera Deputaţilor, după numărarea voturilor la peste 70% din secţiile de votare, PSD conduce clasamentul, cu 31.14%, PNL are 25.62 %, USR-PLUS13.99 %, iar AUR 9.13 %.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » AUR, surpriza de la alegerile parlamentare 2020. George Simion: "Nu suntem extremişti, dar suntem radicali"