Antena Meniu Search
x

Video Automotoare Malaxa, vechi de aproape un secol, vor fi retrase din ciruclație după incendiul devastator din stația Oradea Vest

Automotoarele Malaxa, vechi de 80 de ani, vor fi retrase din circulaţie după ce un tren de acest tip a luat foc ieri, cu 20 de pasageri în el. Călătorii, mecanicul de locomotivă şi şeful de tren au reuşit să coboare la timp din vagoane. Incendiul a cuprins tot trenul si l-a distrus complet. Astfel de automotoare, fabricate secolul trecut, circulă încă pe rutele Arad - Oradea, Constanţa - Mangalia şi Arad - Curtici. 

de Redactia Observator

la 02.09.2023, 21:36

Vezi și

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață, la intrarea în stația Oradea Vest, la trenul Regio 3331 Arad - Oradea. Toți călătorii și personalul feroviar au fost evacuați. Din primele informații, trenul este un automotor românesc Malaxa din seria 1000, conceput în anii '30. Compartimentul s-a făcut scrum în urma incendiului.

Nu este clar, până la acest moment, din ce cauză au izbucnit flăcările. Cert este că pasagerii au avut timp suficient la dispoziție pentru a ieși afară. "CFR Călători informează că în această dimineață la intrarea în stația Oradea Vest s-a produs un incendiu la trenul Regio 3331 Arad - Oradea, fiind afectate ambele automotoare. Cei 20 de călători și personalul feroviar sunt în siguranță, trenul fiind complet evacuat", potrivit unui comunicat de presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Automotoare Malaxa, vechi de aproape un secol, vor fi retrase din ciruclație după incendiul devastator din stația Oradea Vest