Antena Meniu Search
x

Autorităţile, reclamate pentru intervenţia în forţă de la Baia de Aramă

O fetiţă de opt ani este luată pe sus de un procuror şi dusă cu forţa la o maşină care o va duce departe de familia care a crescut-o. Scena greu de privit a avut loc într-o localitate din Mehedinţi. Mascaţii au venit să ridice o copilă adoptată de doi români aflaţi în Statele Unite.

De Redactia Observator la 22.06.2019, 11:44
Vezi și

O fetiţă de opt ani este luată pe sus de un procuror şi dusă cu forţa la o maşină care o va duce departe de familia care a crescut-o. Scena greu de privit a avut loc într-o localitate din Mehedinţi. Mascaţii au venit să ridice o copilă adoptată de doi români aflaţi în Statele Unite. Dar asistenţii maternali care o aveau în grijă s-au opus. Modul în care fata a fost luată de autorităţi a stârnit revoltă în comunitate, iar zeci de oameni au cerut în stradă anularea adopţiei.

Asistentul maternal ţipă când fetiţa este luată: "Vă rog frumos, să nu tragă de copil! Nu trage de el".

Însoţit de o armată de poliţişti şi angajaţi de la Protecţia Copilului, un procuror scoate cu forţa fetiţa de opt ani din casa asistenţilor maternali. Speriată, copila se zbate şi încearcă să scape. 

Scena continuă şi în stradă, unde procurorul trebuie să ia fetiţa pe sus pentru a o urca în maşină. Sunt momente dramatice. 

Procurorul a avut un mandat care i-a permis să intre în casă şi să ridice copilul. Felul brutal în care s-a desfăşurat acţiunea i-a revoltat pe vecini, care au ieşit în stradă. Cu pancarte în care spun că în România copiii nu sunt de vânzare şi cer ca adopţia să fie anulată. 

O vecină spune că "au luat-o cu forţa, au tras de ea, au dat-o cu capul de asfalt".

Jeni Chiriac, psiholog: Vorbim de o situaţie cu potenţial abuziv în care copilul este victima unor situaţii de viaţă care îl pot traumatiza

Printr-un comunicat de presă, Direcţia pentru Protecţia Copilului Mehedinti a transmis că nu a fost informată de preluarea fetiţei de către anchetatori şi că nu a fost solicitată prezenţa unui asistent social la faţa locului. 

Oficialii Poliţiei Române transmit însă că la acţiune au participat un psiholog şi angajaţi DGASPC dintr-un judeţ vecin. 

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR: Principala misiune a Poliţiei a fost aceea de a asigura şi de a menţine un climat de linişte în zona respectivă. În interiorul locaţiei au intrat trei poliţişti, cu procurorul de caz şi reprezentanţi DGASPC

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Autorităţile, reclamate pentru intervenţia în forţă de la Baia de Aramă