Antena Meniu Search
x

AVALANȘĂ URIAŞĂ în Munții Retezat: Doi copii au murit, alţi 51 sunt izolaţi pe munte!

O avalanșă s-a produs, în urmă cu puțin timp, în Munții Retezat. ​Doi copii, cu vârste de 13 şi, respectiv, 14 ani au murit, anunță ISU Hunedoara.

Update ora 17:42 - Se pare că avalanşa a surprins un grup de 7 persoane, nu 5, aşa cum fusese anunţat iniţial. Din acest grup, doi copii, de 13 şi 14 ani, şi-au perdut viaţa.

Celelalte cinci persoane, inclusiv părinţii uneia dintre victime, coboară acum de pe munte. Trei dintre ei sunt răniţi, tatăl unuia dintre copiii decedaţi având o fractură la picior.

Update ora 17:22 - Potrivit ultimelor informaţii, se pare că avalanşa ar fi fost provocată de grupul de 51 de copii plus profesorul care coborau de pe creastă. Cei doi copii, presupuşi decedaţi, fac parte dintr-un al doilea grup, de 5 turişti, care, în momentul producerii avalanşei, urcau pe munte.

Update ora 17:05 - Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că, din cauza vremii, nu a putut trimite un elicopter în zona avalanşei din Retezat, neexistând în acest moment o confirmare a morţii celor doi copii care ar fi fost prinşi sub zăpadă.

Pe acelaşi subiect

"Din cauza vremii nefavorabile, nu am putut trimite un elicopter în zona avalanşei din Retezat", a precizat Arafat. 

Şeful DSU a mai spus că echipele medicale nu au ajuns încă la locul avalanşei, el fiind informat doar telefonic despre decesul copiilor.

Update ora 16:10 - 51 de copii, aflaţi în tabără, au urcat pe o creastă din Retezat, pe vârful Peleaga. Ei încă sunt izolaţi, echipele de salvatori încercând la această oră să ajungă în zonă, care este greu accesibilă. Drumul până acolo ar putea dura 4 ore.

-----------------------------

O avalanșă s-a produs, în urmă cu puțin timp, în Munții Retezat. Doi copii, cu vârste de 13 şi, respectiv, 14 ani au murit, anunță ISU Hunedoara.

Nicolae Răducu, de la Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara, a declarat la Antena 3 că mai multe echipe de salvatori au plecat spre locul unde s-a produs avalanşa. Potrivit acestuia, este o zonă greu accesibilă.

Din primele informaţii, în momentul producerii avalanşei, cinci persoane urcau spre Vârful Peleaga. 

Decocamdată nu se cunosc detalii legate de starea celorlalti 3 turişti prinşi în avalanşă.

Ieri, salvamontiştii din judeţul Hunedoara au atras atenţia asupra pericolului "iminent" de producere a unor avalanşe în masivele Parâng şi Retezat, din cauza stratului de zăpadă proaspătă care s-a aşternut în ultimele zile şi care măsoară aproape un metru la altitudini mari şi în zonele de creastă. 

"În Retezat şi Parâng, pe creste şi la altitudini de peste 1.800 de metri, stratul de zăpadă ajunge la un metru. Pericolul de avalanşă este iminent în toate zonele de creastă şi pe pantele cu o înclinare mai mare de 25 de grade. Le recomandăm turiştilor să rămână în apropierea cabanelor şi să evite traseele de creastă sau schiul de tură", declara vineri şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. 

CITEŞTE ŞI: PRIMELE IMAGINI cu supravieţuitorii avalanşei din RETEZAT. Un martor a povestit CUM AU MURIT Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi 

CITEŞTE ŞI: Sfâșietor! Ultimul mesaj postat de alpinista Dor Geta Popescu pe Facebook, înainte de avalanșa ucigașă. Tânăra nu împlinise încă 14 ani

CITEŞTE ŞI: DESTIN TRAGIC! Erik Gulacsi, a doua victimă a avalanşei din Retezat, avea 12 ANI. Era coleg de club cu Dor Geta Popescu

CITEŞTE ŞI: CUTREMURĂTOR! Ultimul interviu cu DOR GETA POPESCU. A râs tot timpul şi a vorbit despre visele ei

CITEŞTE ŞI: REACŢIE virulentă a şefului Salvamont Hunedoara, după moartea celor doi adolescenţi în Retezat: "Ei înşişi au declanşat avalanşa"

CITEŞTE ŞI: MAREA DRAGOSTE A UCIS-O! Una dintre victimele avalanşei din Retezat este DOR GETA POPESCU, copilul minune al alpinismului românesc

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » AVALANȘĂ URIAŞĂ în Munții Retezat: Doi copii au murit, alţi 51 sunt izolaţi pe munte!