Antena Meniu Search
x

Turist găsit mort, după avalanșa din Munții Călimani. Alte două persoane sunt rănite

O avalanșă s-a produs duminică seară în Munții Călimani și a surprins un grup de turiști. Potrivit ultimelor informații, o persoană a murit, iar alte două sunt rănite.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 04.02.2019, 08:49

O avalanșă s-a produs duminică seară în Munții Călimani și a surprins un grup de turiști. Potrivit ultimelor informații, o persoană a murit, iar alte două sunt rănite.

Update 08:40 Salvamontiștii au ajuns la cei trei turiști surprinși de o avalanșă în Munții Călimani. O persoană a fost găsită fără viață, fiind preluată cu elicopterul, iar alte două sunt rănite și vor fi transportate la Toplița, în județul Harghita.

Știre inițială:

Salvamontiștii anunță că turiștii prinși de avalanșă în Călimani erau într-o drumeție cu snowmobilele.

Alerta a fost făcută publică de Dispeceratul Național Salvamont, pe Facebook, precizând că o persoană este dată dispărută, iar o alta a fost accidentată.

Salvamontiști din trei județe, mobilizați

O operațiune de salvare a fost declanșată duminică seara. Salvamontiștii din Suceava și Mureș au pornit deja în misiune cu câte o echipă formată din 6 membri. Salvamontiștii din Harghita au mobilizat și ei o echipă la Toplița, pentru a interveni.

Salvamontiștii trimiși în zona avalanșei din Călimani

Intervenția salvatorilor este de risc maximum, mai precizează Dispeceratul Național Salvamont. Din cauza temperaturilor ridicate, care sunt anunțate inclusiv pe timpul nopții, riscul de avalanșă în zonă este foarte ridicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Turist găsit mort, după avalanșa din Munții Călimani. Alte două persoane sunt rănite