Antena Meniu Search
x

AVALANŞĂ UCIGAŞĂ în Retezat! Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi, aduși de pe munte în această dimineaţă (VIDEO)

Trupurile celor doi copii alpinişti morţi în avalanşa din Retezat, Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi, vor fi aduse la baza muntelui în cursul zilei de duminică de echipe ale Salvamont și Jandarmeriei Hunedoara, a informat Centrul Județean de Comunicare și Informare Publică (CJCIP) Hunedoara.

Trupurile celor doi copii alpinişti morţi în avalanşa din Retezat, Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi, vor fi aduse la baza muntelui în cursul zilei de duminică de echipe ale Salvamont și Jandarmeriei Hunedoara, a informat Centrul Județean de Comunicare și Informare Publică (CJCIP) Hunedoara.

Aseră, echipele de salvare au fost nevoite să suspende operaţiunea din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. 

„Din cauza condițiilor meteorologice, s-a luat decizia ca misiunea de recuperare a celor două victime rămase la locul producerii avalanșei să se reia în dimineața zilei de duminică, ora 6.00, cu echipe formate din reprezentanți ai Serviciului Județean Salvamont Hunedoara și Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara”, se precizează într-un comunicat.

Pentru copila minune a alpinismului românesc, era al șaselea din cei șapte vulcani cei mai înalți de pe fiecare continent ai Circuitului 7 Volcanoes.

Cele cinci persoane rănite în avalanșă au fost coborâte de către echipele de salvatori către zona Cârnic, şi preluate de echipajele Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara și Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Rănţii au fost duși la spitalele din Hațeg și Hunedoara. Între răniți se află și tatăl alpinistei Crina Coco Popescu, acesta prezentând traumatisme ce impun internarea în spitalul din Hunedoara.

Salvamontiștii din județul Hunedoara atrăgeau atenția, vineri, asupra pericolului "iminent" de producere a unor avalanșe în masivele Parâng și Retezat, din cauza stratului de zăpadă proaspătă care s-a așternut în ultimele zile și care măsoară aproape un metru la altitudini de peste 1.800 de metri și în zonele de creastă.

CITEŞTE ŞI: PRIMELE IMAGINI cu supravieţuitorii avalanşei din RETEZAT. Un martor a povestit CUM AU MURIT Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi 

CITEŞTE ŞI: Sfâșietor! Ultimul mesaj postat de alpinista Dor Geta Popescu pe Facebook, înainte de avalanșa ucigașă. Tânăra nu împlinise încă 14 ani

CITEŞTE ŞI: DESTIN TRAGIC! Erik Gulacsi, a doua victimă a avalanşei din Retezat, avea 12 ANI. Era coleg de club cu Dor Geta Popescu

CITEŞTE ŞI: CUTREMURĂTOR! Ultimul interviu cu DOR GETA POPESCU. A râs tot timpul şi a vorbit despre visele ei

CITEŞTE ŞI: REACŢIE virulentă a şefului Salvamont Hunedoara, după moartea celor doi adolescenţi în Retezat: "Ei înşişi au declanşat avalanşa"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » AVALANŞĂ UCIGAŞĂ în Retezat! Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi, aduși de pe munte în această dimineaţă (VIDEO)