Antena Meniu Search
x

Avertisment dur de la meteorologi. Un fenomen extrem loveşte Dobrogea, Oltenia şi Bărăganul (Video)

Alina Şerban, meteorologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a anunţat cum va evolua vremea în România, în următoarele zile.

Avertisment dur de la meteorologi. Un fenomen extrem loveşte Dobrogea, Oltenia şi Bărăganul
Avertisment dur de la meteorologi. Un fenomen extrem loveşte Dobrogea, Oltenia şi Bărăganul

Alina Şerban, meteorologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a anunţat cum va evolua vremea în România, în următoarele zile.

Specialistul ANM a transmis că temperaturile vor continua să crească.

"Temperaturile vor fi mult mai ridicate pentru această perioadă, în centru ţării, Banat, Crişana şi Maramureş, acolo unde se vor înregistra 25 de grade Celsius.

În restul teritoriului, vremea va fi mai rece. Temperaturile vor fi uşor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, pe litoral şi în nordul Moldovei, acolo unde se vor înregistra 17 - 18 grade Celsius", a declarat Alina Şerban.

Va fi frumos şi la munte, cerul însorit. Temperaturile vor fi bune în staţiunile de pe Valea Prahovei. Pe litoral, va bate vântul, dar vremea va fi plăcută ca aspect, a precizat specialistul.

"Puţin vânt vom avea şi în Muntenia şi Oltenia. Dar nimic îngrijorător. Cam peste tot este bine, vremea este plăcută. Răcoare dimineaţa, dar cald la prânz", a mai spus Alina Şerban.

Secetă extremă în România

Specialiştii ANM spun că vremea va fi frumoasă, dar că, din păcate, s-a instalat seceta. În unele zone ale ţării este secetă extremă, în timp ce în altele fenomenul este moderat şi puternic.

Daniel Alexandru, şeful laboratorului agrometeorologie din ANM a declarat că vara aceasta a fost una capricioasă, chiar neobişnuită. 

Potrivit specialistului, astăzi suntem în situaţia în care trei sferturi din ţară sunt acoperite de secetă, adică lipsă de umiditate pentru semănatul culturilor de toamnă, dar și pentru dezvoltarea şi germinarea celor care au apucat să fie semănate în această perioadă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Avertisment dur de la meteorologi. Un fenomen extrem loveşte Dobrogea, Oltenia şi Bărăganul (Video)