Antena Meniu Search
x

Avertismentul MAI pentru şoferi: 'Urmează o perioadă cu vreme severă. Ce trebuie să facă şoferii pentru a evita amenzile'

MAI atenţionează cetăţenii că urmează o perioadă cu vreme severă, precizând că toţi conducătorii auto să se intereseze din timp asupra condiţiilor de trafic.

Avertismentul MAI pentru şoferi: 'Urmează o perioadă cu vreme severă. Ce trebuie să facă şoferii pentru a evita amenzile'

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) atenţionează cetăţenii că urmează o perioadă cu vreme severă, precizând că toţi conducătorii auto să se intereseze din timp asupra condiţiilor de trafic, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), începând de astăzi, de la ora 10.00, până luni, la ora 23.00, se va înregistra vânt puternic şi ninsori viscolite pentru toate zonele montane.

Totodată, ANM a emis o avertizare Cod galben de vânt intens, disconfort termic, precipitaţii mixte în nord, nord-vest şi centru pentru acelaşi intervalul de timp.

RECOMANDARE - Când trebuie montate CAUCIUCURILE DE IARNĂ şi cât îi costă pe şoferi pregătirea de iarnă

Pe acelaşi subiect

"Efectivele Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliţie şi jandarmerie din zonele vizate de avertizări sunt pregătite să intervină în orice moment în sprijinul comunităţilor. Conducerea MAI a solicitat în această dimineaţă (sâmbătă - n.red.) prefecţilor din judeţele vizate de atenţionările meteo de vreme severă să activeze comitetele pentru situaţii de urgenţă, asigurând permanenţa la comanda judeţului", precizează sursa menţionată.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condiţiilor meteo şi rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă şi să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a poliţiştilor prezenţi la faţa locului.

VEZI ŞI: Când trebuie montate ANVELOPELE de IARNĂ și ce amenzi riscă șoferii

Şoferii care circulă pe drumuri acoperite de zăpadă sau pe care se circulă în condiţii de iarnă cu maşini echipate necorespunzător riscă amenzi uriaşe, dar şi reţinerea certificatului de înmatriculare.

Amenzile aplicate în cazul maşinilor echipate necorespunzător pentru iarnă fac parte din clasa a IV-a de sancțiuni, adică între nouă și 20 de puncte-amendă.

În prezent, punctul-amendă este 145 de lei, așadar amenzile ce se pot aplica pentru lipsa anvelopelor de iarnă sau a lanțurilor sunt cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei. Suplimentar, pe lângă amendă, polițiștii rețin și certificatul de înmatriculare sau de înregistrare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Avertismentul MAI pentru şoferi: 'Urmează o perioadă cu vreme severă. Ce trebuie să facă şoferii pentru a evita amenzile'