Antena Meniu Search
x

Filmul accidentului aviatic de la Suceava. Două avioane s-au cicnit în zbor, imaginile sunt teribile

Două avioane s-au ciocnit în aer, chiar înaintea unui show aviatic, lângă Suceava. Un pilot de excepţie a murit pe loc în urma accidentului. Celălalt, a fost găsit în viaţă de salvatori. Şi e foarte grav rănit.

Vezi și

Două avioane s-au ciocnit în aer, chiar înaintea unui show aviatic, lângă Suceava. Un pilot de excepţie a murit pe loc în urma accidentului. Celălalt, a fost găsit în viaţă de salvatori. Şi e foarte grav rănit.

Martorii au filmat ultimele momente dinaintea prăbuşirii celor două aeronave.  Iată cum s-a întâmplat totul. O manevră de întoarcere pare să fi provocat tragedia. Avionul care zbura deasupra, pe spate, l-a agăţat cu aripa pe celalălalt. Din acel moment, aeronavele au mai stat în aer doar câteva secunde. Amândoi piloţii aveau foarte multă experienţă şi mii de ore de zbor. Iar pentru colegii lor, e greu de înţeles ce a provocat aceast nenorocire.

Sunt ultimele manevre înaintea prăbuşirii. Deasupra aerodromului din Frătăuţii Vechi, Suceava, piloţii zboară în tandem. Cornel Marinescu şi Sorin Bochiş făceau ultimele antrenamente înaintea show-ului aviatic programat să înceapă cinci ore mai târziu. Împreună, erau Formaţia ASALT şi pregăteau un spectacol de excepţie, cu două aeronave de acrobaţie SKYBOLT. La un moment dat, exerciţiul se încheie brusc. 

Din imaginile filmate de un amator, e greu de înţeles ce s-a întâmplat. Cei doi piloţi executau zborul în oglindă. Cornel Marinescu zbura pe faţă, iar Sorin Bochiş, la o distanță mai mică de doi metri, deasupra lui, pe spate. În mod inexplicabil, într-o mişcare ce pare de întoarcere, avionul l-a agăţat cu aripa pe celălalt. Ambele avioane s-au lovit de sol. 

Cei doi piloţi mai făcuseră acest exerciţiu împreună în urmă cu două luni, la Timişoara. Cele două avioane sunt de tip Skybolt şi sunt deţinute de persoane private. Skybolt este un avion de acrobaţie biplan şi e considerat performant de specialişti.

De această dată, însă, manevra a fost fatală. Cele două avioane au picat în gol de la peste 200 de metri altitudine. La scurt timp, la faţa locului au ajuns echipajele de prim-ajutor. 

Cornel Marinescu, de 60 de ani, din București, a fost găsit inconștient și nu s-a mai putut face nimic pentru el. Cel de-al doilea pilot, Sorin Mihail Bochiș, de 53 de ani, din Timișoara, era conștient în momentul în care au ajuns echipajele de descarcerare. 

La Spitajul Judeţean se duce acum o luptă contraconometru pentru viaţa pilotului supravieţuitor. Medicii sunt rezervaţi.

Mitingul aviatic de pe Aeroportul din Suceava, pentru care se pregăteau cei doi piloţi, a fost anulat. 

Este a doua tragedie aviatică, din ultima lună. În urmă cu trei săptămâni, un pilot de 36 de ani a murit, după ce avionul MiG-21 LanceR, pe care îl pilota, s-a prăbuşit, în timpul unui spectacol aviatic care se desfăşura la Baza Aeriană Borcea, din Călăraşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Filmul accidentului aviatic de la Suceava. Două avioane s-au cicnit în zbor, imaginile sunt teribile