Antena Meniu Search
x

Avion al armatei afgane, doborât în Uzbekistan: doi bărbaţi, recuperaţi de la locul prăbuşirii şi duşi la spital

Un avion militar venit din Afganistan a fost doborât duminică, 15 august, de forţele armate din Uzbekistan. Potrivit oficialilor din Ministerul Apărării din Uzbekistan, avionul intrase fraudulos în spaţiul aerian al Uzbekistanului.

de Redactia Observator

la 16.08.2021, 18:01

Avion al armatei afgane, doborât de armata din Uzbekistan: doi bărbaţi, recuperaţi de la locul prăbuşirii şi duşi la spital
- Profimedia

Avionul militar s-a prăbuşit în Surkhondaryo, cea mai sudică provincie din Uzbekistan, la graniţa cu Afganistanul, notează Times of Israel. "Forţele de apărare antiaeriană ale Uzbekistanului au împiedicat încercarea unui avion militar afgan de a trece ilegal graniţa Uzbekistanului", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Bahrom Zulfikorov.

Conform Times of Israel, doi bărbaţi care purtau uniforma armatei afgane au fost recuperaţi de la locul prăbuşirii. Acestora li s-a acordat primul ajutor la faţa locului, iar apoi au fost transportaţi la spital. Bekpulat Okboyev, medic la spitalul din provincia Surkhondaryo, a declarat pentru AFP că unul dintre cei doi bărbaţi a fost adus la spital cu multiple fracturi.

Tot în cursul zilei de duminică, 15 august, armata din Uzbekistan a raportat că a capturat 84 de soldaţi afgani care trecuseră graniţa. Autorităţile din Uzbekistan au precizat că au pornit deja negocierile cu partea afgană pentru ca cei 84 de bărbaţi să fie repatriaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Avion al armatei afgane, doborât în Uzbekistan: doi bărbaţi, recuperaţi de la locul prăbuşirii şi duşi la spital