Antena Meniu Search
x

Avionul tragediei nu avea cutie neagră. Investigaţia va dura câteva luni!

Avionul prăbuşit în Munţii Apuseni nu avea cutie neagră, ci doar alte aparate de bord care sunt examinate acum de anchetatori, a transmis procurorul general al Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr.

Investigaţia în acest caz va dura câteva luni, au afirmat oficialii. Augustin Lazăr a precizat, conform mediafax, că în urma anchetei desfăşurate la locul accidentului au fost ridicate probe care urmează să fie supuse experitzei, iar epava va fi păzită până când va putea fi transportată într-un loc special pentru a fi studiată. 

"Au fost ridicate mijloace materiale de probe care au fost sigilate şi urmează să fie supuse expertizei şi în continuare a fost asigurat locul accidentului pentru eventuale nevoi de cercetare mai departe şi pentru recuperarea aeronavei avariate. Aeronava a rămas la faţa locului fiindcă este greu de recuperat, deoarece a fost vizibilitate redusă, a plouat şi ar fi fost dificil să vină acolo un elicopter pentru a o putea extrage din pădure", a declarat Augustin Lazăr. 

"Această aeronavă nu a avut o cutie neagră, însă are alte instrumente la bord care urmează să fie examinate în perioada următoare pentru a vedea cum au funcţionat şi pentru a-şi face un punct de vedere experţii în domeniu. Se va emite un raport de către inspecţia de specialitate, inspectorii investigatori ai Autorităţii Aeronautice. Acest raport sigur că va fi făcut după o perioadă de timp, după câteva luni. De regulă, este o procedură laborioasă pentru a emite acest raport. Va fi depus la Parchet şi apoi procurorul va putea să administreze probaţiunea şi să soluţioneze dosarul", a continuat Lazăr. 

Epava avionului va fi luată când vremea va permite acest lucru şi transportată într-un loc special pentru a fi studiată

sursa: mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Avionul tragediei nu avea cutie neagră. Investigaţia va dura câteva luni!