Antena Meniu Search
x

Avizul epidemiologic, necesar la începutul școlii pentru anumiți elevi

Mininistrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că este necesar un aviz epidemiologic pentru anumiți elevi, la începutul școlii. El a dat exemplu pe cei aflaţi la începutul ciclului de învăţământ și copiii cu boli cronice.

De Cristian Ionescu la 10.09.2020, 19:10
Elevii vor avea nevoie de avize epidemiologice
Avizele epidemiologice sunt necesare la începutul școlii, dar pentru anumiți elevi - Hepta
  • Avize medicale necesare copiilor, la începutul școlii
  • Societatea Naţională de Medicina Familiei a reacționat cu surprindere la anunțul ministrului

"Având în vedere că este o perioadă scurtă, prelungim şi pentru prima săptămână, deci nu va fi nevoie să fie date în ultimele trei zile înainte de şcoală", a spus Nelu Tătaru.

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) anunţa că a luat act cu surprindere de afirmaţiile legate de necesitatea eliberării avizelor epidemiologice şi a adeverinţelor de sport de către medicii de familie pentru toţi copiii care vor începe şcoala în 14 septembrie.

"Astfel de solicitări exced legislaţia în vigoare şi nu doar că reflectă necunoaşterea legii de către cei care încurajează eliberarea acestor documente, ci reflectă totodată şi necunoaşterea riscului la care sunt supuşi părinţii şi copiii în mod inutil", precizează SNMF.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Avizul epidemiologic, necesar la începutul școlii pentru anumiți elevi

Breaking news

Dezastru în Turcia și Siria după cutremure. Aproape 4.900 de morți și peste 20.000 de răniți,...

Dezastru în Turcia și Siria după cutremure. Aproape 4.900 de morți și peste 20.000 de răniți, salvatorii caută supravieţuitori sub dărâmături