Antena Meniu Search
x

Video Avocată din Prahova, acuzată de contrabandă cu arme. Cumpăra pistoale cu aer comprimat de pe internet pentru cei doi copii de 7 şi 10 ani

O avocată din Prahova este acuzată de contrabandă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Anchetatorii spun că şi-a cumpărat pistoale cu aer comprimat de pe Internet, ca să aibă cu ce să se joace cei doi copii ai săi. Din dosar reiese ca băiatul ei de zece ani împuşca zilnic păsări. 

de Redactia Observator

la 08.07.2023, 20:25

Vezi și

Săptămâna trecută, poliţiştii au făcut percheziţii acasă la avocata din Prahova şi au găsit patru arme.

Florentina Ilioiu, procuror: La domiciliul inculpatei au fost găsite mai multe arme şi muniţii aferente care urmează a fi supuse expertizării în vederea stabilirii regimului acestora.

Toate erau folosite de cei doi copii ai săi, în vârstă de 7 şi 10 ani. Una dintre ele, o armă de tir, a fost cumpăraată de pe un magazin online, de la o persoană juridică din Polonia. În România, arma e supusă autorizării, însă avocata nu a declarat că o deţine.

"Fiul inculpatei, în vârstă de 10 ani, le-a folosit zilnic, fără drept și fără un minim de instructaj, împușcând cu ele păsări aflate în apropierea locuinței", potrivit parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Cei doi copii ai avocatei aveau mână liberă şi la alte două puşti şi un pistol cu bile. Femeia e acum acuzată de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi a fost plasată sub control judiciar.

Psihologii spun că folosirea armelor la o vârstă fragedă poate avea efecte negative în viitor.

Constantin Cornea, psihoterapeut: Dacă la 10 ani îl încurajăm să tragă cu pistolul după vrăbii, să nu ne mirăm că mai târziu aleargă cu maşina după cineva care l-a supărat sau să nu ne trezim mai târziu că/ recurge la acte de violenţă.

Cât de uşor se pot comanda arme de tip airsoft în România

Tot mai mulţi români îşi cumpără arme de tip airsoft.

Diana Speretoiu, reporter Observator: Să faci rost de o astfel de armă e la îndemâna oricui. Sunt multe site-uri de unde poţi comanda pistoale sau puşti cu aer comprimat fără să ţi se ceară prea multe detalii şi după câteva click-uri, arma îţi ajunge direct la uşă.

Preţul armelor de tip airsoft porneşte de la 200 de lei şi poate ajunge la 1.000 de lei. Legea spune, însă, că trebuie folosite doar în spaţii special amenajate sau poligoane. În caz contrar, amenzile sunt cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Avocată din Prahova, acuzată de contrabandă cu arme. Cumpăra pistoale cu aer comprimat de pe internet pentru cei doi copii de 7 şi 10 ani