Meniu LIVE
Search
x

Avram Iancu vrea să doboare un nou record. Sportivul român va înota trei zile și trei nopți, într-un lac din Ungaria

Polisportivul Avram Iancu se pregătește pentru un nou record mondial. Bibliotecarul din Petroșani va înota continuu trei zile și trei nopți în Lacul Balaton, din Ungaria.

De Cornel Preda la 19.02.2021, 12:21

Avram Iancu spune că va dedica acest record multiplei campioane Nadia Comăneci, pentru a marcat astfel împlinirea a 45 de ani de la momentul în care sportiva a obţinut prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale şi totodată 45 de ani de viaţă. 

Anul acesta se împlinesc 45 de ani de la primul zece al Nadiei Comăneci în istoria gimnasticii mondiale.Anul acesta împlinesc și eu 45 de ani. Adică atunci când Nadia realiza minunea lumii eu am deschis ochii.

Dumnezeu aliniază în așa fel astrele încât ca eu să mă nasc într-o zi de 18. Exact, Nadia a obținut primul 10 tot într-o dată de 18 (iulie). Nadia, te iubim, te respectăm și îți mulțumim pentru tot ceea ce ai făcut și faci în continuare. Inspiri generații întregi de oameni.

Draga Nadia, eu vreau să-ți mulțumesc prin ceea ce știu eu mai bine: prin înot! Doresc ca în amintirea incredibilului tău 10 să-ți dedic un nou record mondial la înotul de anduranță, prin realizarea celui mai lung înot după durata de timp, în curent neutru.

Actualul record este de 67 h și 16 minute. Prin dubla traversare a lacului Balaton, voi înota 3 zile și 3 nopți încontinuu și după toate regulile de Marathon Swim, 150 km”, a anunțat Avram Iancu pe pagina lui

Ce reguli trebuie respectate pentru record

Pe parcursul acestei încercări, sportivul nu are voie să se oprească şi nu va putea purta costum de neopren. De asemenea, pe timpul traversării sportivului nu-i va fi permis să atingă pe cineva sau barca însoţitoare. Singurul lucru permis este ca echipa sa de suport să-i arunce hrana necesară, la fiecare jumătate de oră.

Traversarea şi omologarea rezultatului se va face după regulile de Marathon Swim, Iancu urmând să fie monitorizat atent de către trei observatori oficiali.

„Vor fi trei observatori oficiali. Eu îmi doresc ca unul să fie de la Federaţia Română de Nataţie, unul de la Federaţia Maghiară de Înot şi ultimul să fie din partea presei”, a spus Iancu.

Totodată, polisportivul din Petroşani şi-a arătat disponibilitatea de a fi monitorizat de specialiştii interesaţi să afle cum se comportă organismul uman în condiţiile unui efort continuu de 72 de ore.

Cine este Avram Iancu

În prezent, Avram Iancu este deţinătorul recordului românesc la înot de anduranţă, el reuşind ca anul trecut să înoate în apele Dunării timp de 36 de ore şi 29 de minute, notează Agerpres.ro.

Bibliotecarul Avram Iancu este cunoscut pentru performanţele sale sportive. El a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, iar în vara anului 2017 a înotat întreg cursul Dunării, pe o distanţă de 2.860 de kilometri.

Pe lista reuşitelor este înscrisă şi traversarea Mării Negre, în toamna lui 2018, când a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Avram Iancu vrea să doboare un nou record. Sportivul român va înota trei zile și trei nopți, într-un lac din Ungaria

Breaking News

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022