Antena Meniu Search
x

15 tone de azotat de amoniu se aflau în hala distrusă de incendiu în Ilfov

O hală plină cu substanțe inflamabile a ars din temelii în județul Ilfov. La câțiva metri de incendiul devastator erau depozitați mai mulţi saci cu azotat de amoniu. Cea mai mică scânteie ar fi provocat un dezastru de proporţiile celui de la Mihăileşti, din 2004.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 09.02.2020, 22:49

Vezi și

O hală plină cu substanțe inflamabile a ars din temelii în județul Ilfov. La câțiva metri de incendiul devastator erau depozitați mai mulţi saci cu azotat de amoniu. Cea mai mică scânteie ar fi provocat un dezastru de proporţiile celui de la Mihăileşti, din 2004. Din cauza norului de fum toxic, oamenii din zonă au fost avertizaţi, prin sistemul Ro Alert, să nu iasă din case.

Ora 19:30. Alarmele răsună în comuna Dascălu din Ilfov. Flăcări uriașe cuprind o hală de 1.000 de metri pătrați în care se află mase plastice și mai multe bazine pline cu acetonă. Doi paznici reușesc să iasă la timp, în timp ce coloana groasă de fum se ridică la cer cu o viteză amețitoare. Cel mai mare pericol este la câţiva metri de foc.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Este aceeași substanță care a cauzat explozia devastatoare de la Mihăilești din 2004, când au murit 18 oameni. Camionul care a sărit în aer transporta 20 de tone de azotat de amoniu. De această dată, pompierii au reuşit să evite pericolul.

Flacarile, care au distrus in totalitate hala, riscau sa ajunga rapid la substanta usor inflamabila. Asa ca pompierii, ca masura de urgenta, au apelat la un exacavator din zona sa mute sacii cu azotatul de amoniu la o distanta de siguranta.

Şi asta nu a fost singura problemă. Pompierii au parcurs 15 kilometri pentru a se alimenta cu apă. Au pierdut aşa zeci de minute într-o misiune contracronometru.

Cele 18 autospeciale au reușit să stingă incendiul violent abia în această după-amiază. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Însă, din cauza fumului toxic, oamenii din zonă au fost avertizaţi prin sistemul Ro Alert să nu iasă din case.

Desi hala este izolata in camp, iar fumul se degaja vertical, vantul a fost factorul decisiv pentru care pompierii au decis sa emita mesajul de avertizare. La aproximativ doua ore de la izbucnirea incendiului, vantul si-a schimbat directia, iar fumul, toxic din cauza acetonei, se indrepta spre doua comune aflate in apropiere.

Pompierii încearcă acum să afle ce a provocat incendiul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » 15 tone de azotat de amoniu se aflau în hala distrusă de incendiu în Ilfov