Antena Meniu Search
x

Băieţel cu o anomalie unică, născut în Irak. Este primul caz înregistrat vreodată la om, consideră medicii

Un băieţel irakian a fost înregistrat ca fiind primul caz de trifalie din istorie. El a fost şi obiectul unui studiu, publicat în International Journal of Surgery Case Reports.

de Redactia Observator

la 04.04.2021, 10:23

Primul caz de trifalie din istorie a fost dezvăluit de medici - Profi Media

Anomalie medicală unică la un băieţel din Irak

Băiețelul, un kurd din Duhok, a fost inițial adus la spital de către părinții săi când avea 3 luni, cu disconfort în zona inghinală. Cu toate acestea, când a sosit, medicii au observat imediat că băieţelul avea ceva în plus în zona inghinală - încă un penis de 2 centimetri, care crescuse lângă cel existent, și încă unul, de 1 centimetru, situat sub scrot. Copilul se născuse cu trei organe genitale bărbăteşti, scrie nypost.com.

"Din câte știm, acesta este primul caz raportat de trifalie din istorie", a scris dr. Shakir Saleem Jabali într-un studiu publicat în International Journal of Surgery Case Reports. Anomalia este deosebit de misterioasă, deoarece copilul nu a fost expus la droguri, cât timp s-a aflat în uterul mamei și nu a avut un istoric familial de aberații genetice, au raportat autorii studiului.

Din păcate, se pare că faima băieţelului a fost înăbuşită în faşă, deoarece medicii au decis să le îndepărteze chirurgical. Operațiunea a decurs cu bine, iar bebeluşul a fost monitorizat un an de zile după operaţie, doctorii concluzionând că nu există motive de îngrijorare în privinţa evoluţiei medicale a subiectului.

Un exemplu similar a apărut în India în 2015, dar nu a putut fi verificat deoarece nu a fost documentat într-un jurnal medical, a raportat Daily Mail la acea vreme. Cu toate acestea, în ciuda faptului că există un singur caz înregistrat oficial de trifalie, există foarte multe cazuri de difalie, adică persoane cu două organe. Raportată pentru prima dată în 1609, afecțiunea ar putea fi prezentă la unul din 5 până la 6 milioane de băieți, cu aproximativ 100 de cazuri înregistrate în mod oficial, potrivit noului studiu.

Medicii nu au identificat încă cauza deformării falice, dar au legat-o de alte aberații congenitale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Băieţel cu o anomalie unică, născut în Irak. Este primul caz înregistrat vreodată la om, consideră medicii