Antena Meniu Search
x

Balul Portului Popular Românesc, la Ghimbav. Sute de localnici au îmbrăcat straie de sărbătoare

Straiele tradiţionale au fost purtate cu mândrie la Ghimbav. Sute de localnici s-au întrecut în cele mai frumoase haine la Parada şi Balul Portului Românesc.

Vezi și

Straiele tradiţionale au fost purtate cu mândrie la Ghimbav. Sute de localnici şi nu numai s-au întrecut în cele mai frumoase haine la Parada şi Balul Portului Popular Românesc. Cu mic cu mare au vrut să demonstreze încă o dată că noi, românii, avem cele mai frumoase tradiţii.

Tradiţional de la început şi până la final. Primirea, la Parada Portului Popular, s-a făcut aşa cum se cuvine. Cu pită şi... pălincă.

Puşi pe distracţie, invitaţii au încins imediat hore şi sârbe. Mai ales că organizarea a fost făcută de oameni pentru oameni, cu dragoste şi din dragoste pentru... România.

GABRIELA COLŢEA, organizator:

Să organizez un astfel de bal este destul de greu, după atâţia ani în care noi nu am fost cu portul popular. Cel puţin în zona noastră. Eu iubesc oamenii şi dacă iubesc oamenii pentru ei fac lucrul acesta. Acest bal este al nostru şi România suntem noi, toţi, asta este România!

Cu mic, cu mare, sute de iubitori ai portului românesc au defilat cu mândrie în costume populare moştenite din străbuni. Petrecerea s-a încheiat târziu în noapte la Ghimbav.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Balul Portului Popular Românesc, la Ghimbav. Sute de localnici au îmbrăcat straie de sărbătoare