Antena Meniu Search
x

Suma obținută la teledonul "Români Împreună", organizat de Antena Group, alocată pentru dotarea mai multor spitale din țară

E mult mai uşoară acum bătălia când ştim că avem în spate o ţară. Este mesajul pe care toate cadrele medicale din România ne-au rugat să vi-l transmitem. Şi să vă mulţumim pentru incredibila lecţie de solidaritate pe care ne-aţi arătat-o tuturor.

De Redactia Observator la 30.03.2020, 22:31
Vezi și
  • Banii adunați la Teledonul Români Împreună, organizat de Antena Group, utilizați pentru dotarea mai multor spitale din țară
  • Echipamentele, direcționate către mai multe spitale

E mult mai uşoară acum bătălia când ştim că avem în spate o ţară. Este mesajul pe care toate cadrele medicale din România ne-au rugat să vi-l transmitem. Şi să vă mulţumim pentru incredibila lecţie de solidaritate pe care ne-aţi arătat-o tuturor, în timpul celui mai mare teledon virtual organizat vreodată. Împreună am strâns 2.627.219 euro. Din această sumă, un milion opt sute nouă mii sunt deja alocați pentru 60 de ventilatoare și pentru două stații ATI. Astăzi a fost perfectat contractul pentru cumpărarea a 30 de aparate de ventilaţie destinate cazurilor Covid grave pe care medicii din Secţiile de Terapie Intensivă le pot folosi atât pentru adulți, dar si pentru copii. Mâine urmează să fie făcută plata pentru alte 30 de ventilatoare de înaltă performanță. Tot astăzi, Fundația Mereu Aproape a semnat contractele cu cinci producători și a plătit avansul pentru achiziționarea a două stații ATI. Una va ajunge la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, iar a doua la Spitalul de Urgență din Timișoara. De altfel, componente din aceste staţii - care sunt nişte dispozitive medicale complexe şi complete şi care conţin printre multe altele și pat multifunctional dar si ventilatoare - au fost trimie deja către cele două spitale. De asemenea, zece MII de măști, două MII de viziere de protecție și o MIE de teste rapide vor ajunge miercuri și joi la Institutul CC Iliescu din Capitală, la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova și la Secția Neonatologie din Spitalul Județean Suceava, toate acestea donate Fundației Mereu Aproape de Mihail Lala, fondatorul Lamda Capital.

Timp de șase ore, teledonul lansat de Antena Group şi difuzat de toate staţiile trustului a reuşit să adune o sumă colosală. Oameni de afaceri, politicieni, pensionari sau chiar copii care şi-au donat alocaţia au înţeles că acum, mai mult ca oricând, trebuie să fim uniţi. 

Cristina Timiş, fondator Cris-Tim: Compania noastră e recunoscătoare să facă parte din acest act de solidaritate umană și donează 200 de mii de euro.

Alessandra Stoicescu: Wow, asta înseamnă că am sărit de milion. 

Alina Marinescu, director Catena: Ne alăturăm campaniei dumneavoastră, donând suma de 100 de mii de euro, pentru a veni în sprijinul eroilor în alb.

Luki Georgescu, patroana Vincon Vrancea: Vincon Vrancea susţine campania voastră cu 500 de mii de lei.

De la unii mai mult, de la alţii mai puţin. Aşa s-au adunat peste două milioane șase sute de mii de euro. Aşa a început să se ridice, încet, cel mai puternic zid de solidaritate. Făcut de oameni, pentru oameni. Pentru eroii în halate albe. Care vă mulţumesc. Vouă, tuturor. 

Profesor doctor Dorel Săndesc, președinte Asociaţia ATI: Starea de spirit s-a schimbat după campania dumneavoastră și mulțumim pentru valul de emoție pe care îl simțim. Acum noi suntem războinicii și ultima baricadă în care se va da ultima bătălie pentru viață vor fi secțiile ATI. Și e foarte important să simțim că avem în spate o țară. 

Ce s-a întâmplat ieri, în cele șase ore de teledon, chiar poate schimba o ţară. O spun azi, cu convingere, toţi cei care au vorbit ieri la telefon cu donatorii. În spatele fiecarui apel este câte o poveste impresionantă şi un român care a simţit că trebuie să facă ceva, de acasă. 

Simona Gherghe, realizator TV: M-au impresionat bunicii. Mulţi pensionari care poate că şi-au donat ultimii bani din casă pentru spitalele din România. Am vorbit cu copii care au dat alocaţia lor pe o lună şi m-au mai impresionat, de asemenea, părinţii medicilor care au spus că facem gestul ăsta pentru copiii noştri. 

Andrei, Alb Negru: O doamnă în vârstă de 93 de ani, cu o pensie de 1000 de lei, a donat din pensia dânsei 300 de lei. A zis că e mult mai important ca tinerii şi cei care sunt în linia 1 să aibă posibilitatea să trăiască măcar cât a trăit dânsa. 

Gabriela Cristea, realizator TV: Am stat de vorbă cu o doamnă care o are pe fiica ei asistentă medicală în prima linie, undeva în Italia. Plângea şi şi-a dorit să doneze tocmai pentru că ştia prin ce trece fiica ei şi se gândea prin ce trec medicii şi asistentele de aici, din prima linie. 

"În fiecare apel era un strigăt pentru viață", spune și Mirela Retegan. Oamenii care au sunat au căutat gramul acela de normalitate, aveau nevoie de o voce pe care să o creadă, o voce care să le spună că o să fie bine, răul va trece și împreună vom învinge.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Suma obținută la teledonul "Români Împreună", organizat de Antena Group, alocată pentru dotarea mai multor spitale din țară