Antena Meniu Search
x

Bani, curcani şi băutură - ploconeala unui CLAN DE ROMI în faţa unui JUDECĂTOR CORUPT! Scenele UMILE surprinse de anchetatori

Fostul preşedinte al Judecătoriei din Paşcani, judeţul Iaşi a recunoscut că a primit mită de la un clan de romi, penru a înlesni eliberarea din arest a doi evazionişti. După ce au căzut la învoială, unul dintre romi a făcut un gest umil în faţa fostului magistrat, scenă surprinsă ce anchetatori.

Sursă foto: Adevărul

Fostul preşedinte al Judecătoriei din Paşcani, judeţul Iaşi a recunoscut că a primit mită de la un clan de romi, penru a înlesni eliberarea din arest a doi evazionişti. După ce au căzut la învoială, unul dintre romi a făcut un gest umil în faţa fostului magistrat, scenă surprinsă ce anchetatori.

Fostul judecător Viorel Maftei a recunoscut în faţa procurorilor DIICOT că a primit mită constând în bani, curcani şi vin de la un clan de romi, chiar fiind de acord să i se dea o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fapta comisă.

Maftei le promise celor ce l-au mituit că, prin prisma faptului că a fost coleg de instanţă cu magistratul suspendat Dan Anton, de la Curtea de Apel Iaşi, va putea să intervină pentru eliberarea din arest a doi evazionişti. Anchetatorii nu au adunat însă suficiente probe pentru a-l incrimina pe Anton, în cazul căruia dosarul a fost clasat.

Viorel Maftei a intrat în atenţia DIICOT după ce ar fi primit bani în 2015, de la Dafin Nunucă şi de la o altă rudă de a sa, pentru a-i elibera pe părinţii acestuia.

Pe acelaşi subiect

Potrivit anchetatorilor, fostul magistrat a avut mai multe întâlniri cu clanul de romi, la una din acestea participînd şi Dan Anton, în data de 16 martie 2015, la un restaurant, la care au stat la mese diferite: Maftei cu Anton şi Neculai şi Dafin Nunucă la altă masă.

La finalul acestei întrevederi, cei doi judecători au trecut pe la masa romilor, i-au salutat şi au avut un schimb de replici scurt. 

„Înainte de a ieşi, aceştia (n.r. Anton şi Maftei) au făcut un ocol, pentru a ajunge la masa numiţilor Nunucă Constantin Dafin, zis Beny, şi Nunucă Neculai, zis Gogu. Aici, numitul Dan Anton a dat mâna cu cei doi şi au schimbat câteva replici. În continuare, numiţii Dan Anton şi Moglan Marina au plecat cu autoturismul marca Audi al celui dintâi, iar Maftei Viorel a rămas în parcare. La scurt timp, au ieşit din restaurant şi numiţii Nunucă Constantin Dafin, zis Beny, şi Nunucă Neculai, zis Gogu, cel dintâi sărutând mâna numitului Maftei Viorel în semn de mulţumire”, au precizat surse din anchetă.

Potrivit anchetatorilor, suma totală pe care clanul Nunucă se angajase să o achite drept mită era de 25.000 de euro, din care 5.000 de euro îi reveneau fostului judecător Maftei. În cele din urmă, însă, romii i-au dat doar 10.000 de lei lui Matei, câţiva curcani şi vin.

Judecătorul Dan Anton a respins în cele din urmă contestaţia depusă de cei doi evazionişti iar Maftei a restituit 8.000 din cei 10.000 de lei primiţi de la familia Nunucă.

„În cadrul activităţii de urmărire penală, inculpatul Maftei Viorel a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv, 3 ani închisoare sub supraveghere”, au precizat procurorii DIICOT.

Clanul de romi este cercetat în continuare de DIICOT Iaşi, în timp ce presupusa implicare a magistratului Dan Anton a fost respinsă de DNA, care a clasat acuzaţiile. Acesta este însă judecat într-un alt dosar în care i se aduc acuzaţii de violare a vieţii private, fapte de corupţie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. 

Sursă: Adevărul

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Bani, curcani şi băutură - ploconeala unui CLAN DE ROMI în faţa unui JUDECĂTOR CORUPT! Scenele UMILE surprinse de anchetatori