Antena Meniu Search
x
LIVE

Bărbat de 43 de ani, amendat după ce a pulverizat "din greșeală" cu spray lacrimogen în Casa de Pensii din Alba

Un brăbat  de 43 de ani a fost amendat, după ce ar fi pulverizat, "în mod accidental", spray lacrimogen în interiorul Casei Judeţene de Pensii Alba. Oamenii au fost evacuați, după ce în incintă a început să se simtă un  miros înțepător și iritant. 

De Redactia Observator la 16.03.2023, 15:50
Bărbat de 43 de ani, amendat după ce a pulverizat "din greșeală" cu spray lacrimogen în Casa de Pensii din Alba
Bărbat de 43 de ani, amendat după ce a pulverizat "din greșeală" cu spray lacrimogen în Casa de Pensii din Alba - Shutterstock

"Din primele cercetări a rezultat că un bărbat de 43 de ani, din Alba Iulia, ar fi pulverizat, în mod accidental, conţinutul unui spray iritant - lacrimogen, în timp ce se afla în zona de relaţii cu publicul, situată la parterul clădirii. În urma incidentului, mai multe persoane au acuzat o stare de disconfort, iar o femeie a primit îngrijiri medicale", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Bărbatul a fost amendat cu 500 de lei

Potrivit sursei citate, acesta a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 500 de lei, în conformitate cu art. 2 alin 4 din Legea 61 din 1991 privind ordinea şi liniştea publică. Recipientul de spray a fost descoperit de poliţişti într-un coş de gunoi amplasat în faţa sediului Casei Judeţene de Pensii Alb, mai precizează sursa citată.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, în jur de 30 de persoane care se aflau, joi, în sediul Casei Judeţene de Pensii Alba s-au evacuat din cauza unui miros suspect. "Din informaţiile primite de la apelant ar fi vorba despre un miros puternic şi înecăcios la Casa de Pensii Alba. Din clădire s-au autoevacuat 30 de persoane (angajaţi şi persoane din sală)", a informat ISU Alba.

O persoană care a acuzat dificultăţi în respiraţie a fost asistată medical de către un echipaj SAJ şi ulterior transportată la UPU Alba Iulia. Atât în interiorul instituţiei, cât şi în exteriorul acesteia sunt amplasate camere de supraveghere. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Bărbat de 43 de ani, amendat după ce a pulverizat "din greșeală" cu spray lacrimogen în Casa de Pensii din Alba