Antena Meniu Search
x

Bărbat din Alba, condamnat la închisoare deși era mort de o lună. Tăiase trei copaci pentru lemne de foc

Un bărbat din Alba a fost condamnat la închisoare cu executare deși era mort de o lună atunci când un magistrat de la Judecătoria Câmpeni a pronunțat sentința. Bărbatul, care avea 41 de ani, fusese prins că a tăiat trei copaci din pădure, pentru lemne de foc, și sancționat cu amendă penală. Pentru că nu a plătit-o, el a fost condamnat la 240 de zile de închisoare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.07.2021, 22:34

Flori si candela la mormant
Bărbat din Alba, condamnat la închisoare deși era mort de o lună. Tăiase trei copaci pentru lemne de foc - Profimedia Images

Bărbatul a fost prins că a tăiat copacii în iunie 2018 și a fost acuzat că a cauzat un prejudiciu total de 1748,60 lei. Omul locuia împreună cu mama sa, grav bolnavă, în comuna Gârda de Sus. Le-a spus magistraților că a tăiat pomii ca să aibă lemne pe timpul iernii, scriu jurnaliștii de la ziarulunirea.ro.

Pentru că și-a recunoscut fapta, instanța i-a aplicat în decembrie 2019 pedeapsa amenzii penale în valoare de 2.400 de lei.  În plus, a mai fost obligat să achite suma de 174 8,60 lei reprezentând prejudiciul cauzat fondului forestier aflat în proprietatea statului.

Bărbatul a fost condamnat la 240 de zile de închisoare

Însă omul nu a avut bani să plătească, așa că în iunie 2020, Biroul de Executări Penale din cadrul Judecătoriei Câmpeni a sesizat instanţa pentru ca amenda să fie înlocuită cu pedeapsa închisorii în regim de detenţie. Ceea ce s-a și întâmplat. Doar că, până la pronunțarea sentinței, bărbatul de 41 de ani a murit. 

Omul a murit pe 24 martie 2021, iar condamnarea la 240 de zile de închisoare cu executare a fost pronunțată pe 15 aprilie 2021, potrivit rolii.ro.

Abia în luna iunie și-au dat seama că omul este decedat, astfel că instanţa a admis o contestaţie la executare şi a constatat stinsă executarea pedepsei de 240 zile închisoare, în regim de detenţie, stabilită prin sentinţa penală pronunţată la data de 15 aprilie 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Bărbat din Alba, condamnat la închisoare deși era mort de o lună. Tăiase trei copaci pentru lemne de foc