Antena Meniu Search
x
LIVE

Bărbat din Alba, condamnat la închisoare deși era mort de o lună. Tăiase trei copaci pentru lemne de foc

Un bărbat din Alba a fost condamnat la închisoare cu executare deși era mort de o lună atunci când un magistrat de la Judecătoria Câmpeni a pronunțat sentința. Bărbatul, care avea 41 de ani, fusese prins că a tăiat trei copaci din pădure, pentru lemne de foc, și sancționat cu amendă penală. Pentru că nu a plătit-o, el a fost condamnat la 240 de zile de închisoare.

De Ana Maria Ghiarasim la 14.07.2021, 22:34
Flori si candela la mormant
Bărbat din Alba, condamnat la închisoare deși era mort de o lună. Tăiase trei copaci pentru lemne de foc - Profimedia Images

Bărbatul a fost prins că a tăiat copacii în iunie 2018 și a fost acuzat că a cauzat un prejudiciu total de 1748,60 lei. Omul locuia împreună cu mama sa, grav bolnavă, în comuna Gârda de Sus. Le-a spus magistraților că a tăiat pomii ca să aibă lemne pe timpul iernii, scriu jurnaliștii de la ziarulunirea.ro.

Pentru că și-a recunoscut fapta, instanța i-a aplicat în decembrie 2019 pedeapsa amenzii penale în valoare de 2.400 de lei.  În plus, a mai fost obligat să achite suma de 174 8,60 lei reprezentând prejudiciul cauzat fondului forestier aflat în proprietatea statului.

Bărbatul a fost condamnat la 240 de zile de închisoare

Însă omul nu a avut bani să plătească, așa că în iunie 2020, Biroul de Executări Penale din cadrul Judecătoriei Câmpeni a sesizat instanţa pentru ca amenda să fie înlocuită cu pedeapsa închisorii în regim de detenţie. Ceea ce s-a și întâmplat. Doar că, până la pronunțarea sentinței, bărbatul de 41 de ani a murit. 

Omul a murit pe 24 martie 2021, iar condamnarea la 240 de zile de închisoare cu executare a fost pronunțată pe 15 aprilie 2021, potrivit rolii.ro.

Abia în luna iunie și-au dat seama că omul este decedat, astfel că instanţa a admis o contestaţie la executare şi a constatat stinsă executarea pedepsei de 240 zile închisoare, în regim de detenţie, stabilită prin sentinţa penală pronunţată la data de 15 aprilie 2021.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Bărbat din Alba, condamnat la închisoare deși era mort de o lună. Tăiase trei copaci pentru lemne de foc