Antena Meniu Search
x

Bărbat din Iași mort din cauza spirtului contrafăcut, într-un sat în care au fost și alte victime

Spirtul contrafăcut încă face victime în Iaşi. Un bărbat de 48 de ani ar fi fost răpus tot de alcoolul metilic colorat cu vopsea de ouă, primit cadou de pandemie de la primărie. Şi asta la mai bine de o lună după ce alţi 14 oameni au murit, iar edilii au cerut insistent localnicilor să arunce sticlele cu cocktailul ucigaş. Chiar şi-aşa mulţi nu vor să renunţe la otravă.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 06.06.2020, 21:15

Vezi și
  • Scandalul spirtului contrafăcut a izbucnit în mai.
  • Ultima victimă are 48 de ani.

La o lună şi jumătate după ce 4 oameni din comuna Plugari au murit pentru că au băut spirt contrafăcut, lichidul toxic mai face o victimă. Un bărbat de 48 ani. Familia şi vecinii nu îşi explică cum, după tot scandalul din sat, bărbatul a băut spirt.

(Reporter): Nu ştia că e toxic?

(Localnică): Ba da, cum, la noi au murit!

”Era cam gras. Îmi zicea nană ce m-am îngrăşat. Păi dacă stai degeaba. Vino aici la mine la prăşit, am vie. Nu prea bea aşa. Eu nu l-am văzut beat niciodată”, spune o rudă.

Comuna Plugari numără puţin peste 3.600 de oameni. Aici, spirtul e băutura săracilor. O spun chiar sătenii. Alcoolul sanitar l-au primit drept dezinfectant, gratuit, de la primărie când a izbucnit pandemia. Atunci, nimeni nu bănuia că etichetele sunt false şi că spirtul e de fapt un cocktail otrăvitor din alcool metilic şi vopsea de ouă.

De când au început să moară primii oameni, la începutul lunii mai, Primăria tot încearcă să recupereze spirtul contrafăcut şi îi avertizează pe săteni să nu îl folosească sub nicio formă. Vestea s-a răspândit dar degeaba....

Ultimul care a murit este un bărbat care stătea la una din case, împreună cu mama sa. Deşi oamenii au auzit despre această tragedie, culmea este că tot pe această stradă, la câteva străzi distanţă, găsim localnici care mai au în acest moment spirtul contrafăcut şi continuă să îl folosească, deşi au fost informaţi în repetate rânduri că este toxic.

(Reporter): Păi ştiţi că e toxic!

(Mihai Lunic, localnic): Știu, ştiu! Și atunci, ce? Nu mă mai dau cu el nici pe piele?

(Reporter): Nu! Că e toxic şi pentru piele.

(Mihai Lunic): Pun puţină, aşa, nu cantităţi mari. Dar eu nu îl beau. Pentru piele îi toxic?

(Reporter): Îl mai folosiţi?

(Mihai Lunic): Da. Dar, bine, îl arunc.

Băutura toxică din alcool metilic are o concentraţie de 300 de ori mai mare decât doza letală. 30 de mililitri sunt fatali, spun medicii. Spirtul contrafăcut a ajuns în magazinele săteşti din toată Moldova. Trei oameni de afaceri din Capitală sunt arestaţi în acest caz pentru ucidere din culpă şi înşelăciune şi riscă ani grei de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Bărbat din Iași mort din cauza spirtului contrafăcut, într-un sat în care au fost și alte victime