Antena Meniu Search
x

Video Bărbat inconștient după intervenția jandarmilor, la Brăila. Jandarmerie: "Niciunul dintre protestatari nu a avut nevoie de îngrijiri medicale"

Este anchetă la jandarmeria Brăila după ce imagini cu un tânăr care ar fi fost bătut de jandarmi şi lăsat într-o baltă de sânge au apărut în spaţiul public. În imaginile devenite virale pe un site de socializare se vede cum bărbatul bătut stă întins pe jos chiar lângă o maşină de intervenţie. Chiar prietenul lui a filmat toată scena. Se pare că tinerii din imagini făceau parte dintr-un grup de 19 protestatari care au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi la secţie pentru a fi sancţionaţi. La Poliţie, unul dintre aceştia a solicitat să depună plângere penală deoarece ar fi avut o altercaţie cu unul dintre jandarmi. Polițiștii s-au sesizat pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuziva. Şi Parchetul Militar urmează să fie sesizat.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 31.03.2021, 13:35

Bărbat inconștient după intervenția jandarmilor, la Brăila. Jandarmerie: "Niciunul dintre protestatari nu a avut nevoie de îngrijiri medicale"
Altercație între jandarmii din Brăila și mai mulți protestatari - captură video Ferdi Zamfir / Facebook
  • Într-un comunicat de presă, Jandarmeria a anunţat că tânărul nu era rănit, ci avea o eşarfă roşie la gât. Nimeni nu a fost internat după acest incident

"În urma imaginilor video apărute in spațiul public, au fost demarate verificări de către polițiștii din cadrul Politiei Municipiului Brăila, reieșind următoarea situație de fapt: La sediul Politiei Municipiului Brăila a fost condus de catre jandarmi un grup de 19 tineri pentru a fi sancționați în urma intervenției jandarmilor la manifestațiile publice avute loc pe raza municipiului. În sediul subunitatii, una dintre persoane a reclamat faptul ca a avut o altercație cu un jandarm, solicitând sa depună plângere penală. Polițiștii s-au sesizat pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, dosarul penal urmând a fi înaintat spre competenta soluționare a Parchetului Teritorial Militar de pe lângă Tribunalul București", a transmis IPJ Brăila.

Atenție, imagini ce pot avea impact emoțional:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"În data de 30.03.2021 în municipiul Brăila a avut loc un protest spontan la care au participat peste 100 de persoane, depășindu-se astfel limita maximă prevăzută de actuala legislației. Pe timpul manifestației mai multe persoane s-au manifestat violent la adresa personalului, aruncând cu pietre și obiecte contondente atât în jandarmi cât și autospeciale. Deși au fost somați să înceteze, aceștia au continuat agresiunile cu pietre și alte obiecte contondente la adresei jandarmilor. Punctul culminant al protestului a avut loc în jurul orei 23.45, când un grup de persoane violente a traversat în fugă intersecția Căii Călărașilor cu Bulevardul Independeței și s-au ucrat în două taxiuri. Taxiurile au fost blocate de echipajele poliției și de un echipaj de jandarmi veniți în sprijin. Manifestanții violenți au fost somați să coboare dar aceștia au refuzat, fiind necesară extragerea lor. După extragere aceste persoane au fost conduse la sediul poliției pentru a se aplica măsurile legale", a transmis sergentul major Andreea Abaseaca, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brăila.

"Facem precizarea că din momentul extragerii din taxiuri și până la momentul conducerii la sediul Poliției din municipiul Brăila niciunul dintre protestatari nu a solicitat și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. În urma imaginilor apărute în spațiul public și a plângerii depuse de persoana în cauză urmează să fie sesizat Parchetul Militar. Cât despre celelalte imagini și afirmații apărute în spațiul public facem precizarea că la IJJ există o anchetă în curs", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Bărbat inconștient după intervenția jandarmilor, la Brăila. Jandarmerie: "Niciunul dintre protestatari nu a avut nevoie de îngrijiri medicale"