Antena Meniu Search
x

Bărbatul internat cu botulism în spital la Slatina a murit

Bărbatul de 68 de ani cu botulism, internat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, a murit.

de Redactia Observator

la 16.11.2022, 14:29

Bărbatul internat cu botulism în spital la Slatina a murit - Shutterstock

Bărbatul din Slatina, confirmat cu botulism pe 14 noiembrie, internat în secția ATI la SJU Slatina, a murit miercuri, în ciuda eforturilor medicilor și a administrării serului antibotulinic înaintea confirmării cazului.

Starea bărbatului s-a agravat

Bărbatul a ajuns la spital pe 7 noiembrie şi a fost internat la Neurologie, după care i s-a agravat starea de sănătate. În ziua următoare a fost transferat la Terapie Intensivă.

"În după amiaza zilei de 12 noiembrie 2022, în serviciile de specialitate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina s-a pus suspiciunea de botulism la un pacient în vârstă de 68 ani, cu domiciliul în mediul urban. Pacientul a fost internat în data de 07.11.2022 în secţia de neurologie, cu diagnosticul: tetrapareză în observaţie etiologică. În data de 08.11.2022, pacientul este transferat în secţia de Terapie Intensivă, prezentând insuficienţă respiratorie acută, se intubează şi după ventilaţie iese din comă", se arăta într-un comunicat al DSP Olt, citat de Mediafax.

Luni, un alt bărbat, în vârstă de 39 de ani, cu suspiciune de botulism, a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. I-a fost administrat ser antibotulinic și au fost prelevate probe din alimente consumate de bărbat.

Soţia acestuia a declarat că bărbatul a mâncat, în seara zilei de 13 noiembrie, carne de porc "la garniţă" preparată în decembrie 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Bărbatul internat cu botulism în spital la Slatina a murit